Novice

Najmanjši Volkswagnov križanec T-Roc prinaša svežino in igriv značaj

Volkswagen T-Roc je zagotovo eden najbolj pričakovanih avtomobilov letošnje jeseni.

Petsedežni model, ki se v znamkini paleti po velikosti uvršča pod Tiguana, so prvič napovedali v Ženevi že leta 2014 s študijo, v zadnjih tednih pa ni manjkalo napovednikov, ki so dvigovali temperaturo pred razkritjem.

T-Roc z uvedbo na tržišče postaja najmanjši Volkswagnov križanec v ponudbi, temu pa je primerno tudi njegovo oblikovanje, ki je nekoliko drznejše, kot smo ga vajeni pri tradicionalistični znamki iz Wolfsburga. Z živahnim videzom, barvnimi kombinacijami v notranjosti in športnim značajem se zdi, da bi rad ugajal čim širši publiki, tako mladim kot mladostnim.

Zunanjost na prednjem delu zaznamujejo široka maska in vitka žarometa, pod katerima so nameščene markantne dnevne luči v tehniki LED. Športen videz s terenskim pridihom poudarjajo kolesni loki in plastične zaščite, ki jih elegantno nadgrajuje tekoča kromirana linija od stebrička A do stebrička C, na zadku pa izrazit odbijač in usmerjevalnik zraka na pokrovu prtljažnika.

V primerjavi z ostalimi, večjimi in elegantnejšimi, družinskimi križanci, bo T-Roc razpoznaven po dvobarvni karoseriji, ki si jo bodo lahko izbrali kupci. Kontrastna barva bo prekrivala streho, stranski ogledali in stebrička A. Podobno bo živahni zunanjosti sledila tudi možnost izbora barvnih kombinacij v potniškem prostoru.

V notranjosti ima T-Roc, enako kot novi Škodin Karoq, lahko nameščene digitalne merilnike za trikrakim volanskim obročem. Prtljažni prostor premore od 445 litrov do 1.290 litrov, naslon zadnjih sedežev pa je deljiv v razmerju 60:40.

Volkswagen T-Roc je, po pričakovanjih, opremljen s primernim naborom sodobnih asistenčnih sistemov (v osnovi zaviranje po trku, samodejno zaviranje v sili, asistenca pred nenamernim zapuščanjem voznega pasu, asistenca za nadzor pred vozilom z zaznavanjem pešcev, kot opcija pa prilagodljivi tempomat, sistem za nadzor prečnega prometa za vozilom, parkirna asistenca in drugi).

Prednji ali štirikolesni pogon 4Motion. Ročni ali sedemstopenjski samodejni menjalnik DSG. Trije turbodizelski in trije turbobencinski motorji. Kupcem očitno ne bo manjkalo odločanja, preden bodo končno sestavili pravo kombinacijo za svoje želje in potrebe. V Evropi po zagotovilih Volkswagna že od novembra dalje, cene na nemškem trgu pa naj bi se vrtele okrog 20.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Najmanjši Volkswagnov križanec T-Roc prinaša svežino in igriv značaj"


Firediver
6 leta 7 meseci nazaj

Svežina in igriv značaj? Bolj bi pristajalo “že videna oglatost in turobnost ima novo ime”. Barvni vložek na armaturki pa je zgleda največ, kar si upajo dodati v notranjosti…aja, pa dizajnerjem bi morali ravnilo prepovedati, potem pa bo šlo kaj v pravo smer svežine in igrivosti…

xxl
6 leta 7 meseci nazaj

Simpatičen, ampak, če boš hotel spodobnega, boš hitro na 30 000 eura. Bedno kod vedno, pri ostalih boš dobil več (večji) avto za ta denar.

 
Fisker z novim električno gnanim avtomobilom
Spremenjeno pomenovanje Audijevih modelov bo vključilo nove pogonske alternative