Novice

Karoq je prva Škoda z digitalnimi merilniki

Škoda bo na salonu v Frankfurtu prekinila z analogno tradicijo in publiki prikazala svoj prvi model z vgrajenimi prilagodljivimi digitalnimi merilniki.

Prihodnost trka na vrata, pri Škodinih vozilih pa jo bodo napovedali digitalni merilniki v njihovem najnovejšem kompaktnem športno uporabnem modelu Karoq.

Digitalne merilnike v Karoqu si bodo uporabniki lahko prilagodili z izbiro enega izmed štrih prednastavljenih prikazov – Classic, Digital, Info in Reduced – ki predstavljajo digitalno ogrodje za prikaz obvestil ter vozniku omogočajo listanje med izbirnimi meniji interaktivnega prikazovalnika, kjer lahko med drugim dostopa do povezave s telefonom, sistemskih podatkov in asistenčnih sistemov.

Prikaz Classic vključuje merilnik hitrosti in merilnik vrtljajev v okrogli obliki na levem in desnem delu zaslona, medtem ko v osrednjem delu uporabnik lahko spremlja podatke infozabavnega sistema ali navigacije. Več o tem in ostalih treh prednastavljenih prikazih si lahko ogledate v spodnjem videu.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Karoq je prva Škoda z digitalnimi merilniki"


Firediver
6 leta 8 meseci nazaj

In ko imaš celozaslonski prikaz navigacije, med drugim izgine prikaz trenutne hitrosti? Uauu, super varna pogruntavščina…pa tudi super, da na navigacijo vidi samo voznik, da mu žena med vožnjo ne šari po destinacijah.

Tattoo-
6 leta 8 meseci nazaj

Spet kar nekaj pameten?! A desno spodaj (kjer je prikaz hitrosti) pa že ne vidiš…

Firediver
6 leta 8 meseci nazaj

Sej pravim, da je super varna pogruntavščina…meni se ta preklop kazalec-cifre ne zdi ravno pregleden, ampak so šli raje vse stiskat na en zaslon. BTW, zaslon na sredinski konzoli za navigacijo ni dovolj dober?

pskoda
6 leta 8 meseci nazaj

Ne izgine trenutna hitrost, ampak se spremeni v digitalno obliko oz številke

 
Koncept Mercedes-Maybach 6 tokrat z mehko streho
Volkswagnov električni I.D. Buzz potrjen za proizvodnjo, ponovno