Novice

Fisker z novim električno gnanim avtomobilom

Potem ko je ameriško podjetje Fisker v lanskem letu napovedalo ponovni prihod na trg, naj bi januarja 2018 na mednarodnem sejmu zabavne elektronike (CES) v Las Vegasu predstavil povsem novo električno vozilo. Fisker EMotion naj bi predstavljal neposredno konkurenco Teslinemu modelu S ter dosegel v idealnih pogojih okrog 650 kilometrov z enim polnjenjem akumulatorja.

Danski ustanovitelj znamke, Henrik Fisker, ki je imel pred petimi leti precejšnje težave s svojim podjetjem, je že lani letu napovedal prihod povsem novega modela. Tako bo butični proizvajalec januarja prihodnje leto izkoristil sejem zabavne elektronike v Las Vegasu za predstavitev modela EMotion.

Novo Fiskerjevo vozilo se bo po napovedih lahko pohvalilo s 650-kilometrskim dosegom, pri čemer bo 200-kilometrski doseg možen že ob zgolj 9-minutnem polnjenju baterije. Ostale tehnične značilnosti zaenkrat še niso znane, pri Fiskerju so objavili zgolj to, da jim bo akumulatorje dobavljalo podjetje LG Chem, ki opremlja tudi Chevroletov električni Bolt.

Fisker EMotion naj bi bil kupcem na voljo v letu 2019, cena zanj pa naj bi znašala 129.000 ameriških dolarjev. Prve rezervacije vozila so že možne, zanje pa je potrebno pripraviti 2.000 dolarjev predplačila.

Avtomobilizem.com (vir: Motorauthority. Foto: Fisker.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotina ideja za boljšo varnost in preglednost
Najmanjši Volkswagnov križanec T-Roc prinaša svežino in igriv značaj