Novice

Najmočnejši Bentley vseh časov

Pri angleškem proizvajalcu prestižnih štirikolesnikov iz Crewa so predstavili najbolj popoprano verzijo modela Continental, ki velja za najmočnejšega Bentleya vseh časov. V njem se vrti dvanajstvaljni agregat W12, ki proizvede kar 710 »konjev« moči ter doseže 336 km/h najvišje hitrosti!

Še preden bodo pri Bentleyu predstavili novo generacijo modela Continental, kar naj bi se predvidoma zgodilo že naslednje leto, so kupcem ponudili še posebno serijo obstoječega modela, poimenovano Supersports. Za pogon najmočnejšega Bentleya vseh časov skrbi že znani agregat W12, ki sicer ni zadnji krik tehnike, saj imajo v svoji ponudbi tudi novejši dvanajstvaljnik, ki poganja model Bentayga. Vseeno pa so iz omenjenega agregata (635 KM ter 850 Nm navora) iztisnili s pomočjo novih turbinskih polnilnikov še dodatnih 75 »konjev«, s čimer po novem proizvede kar 710 »konjev« (1.017 Nm navora), pri čemer za prenos moči skrbi 8-stopenjski avtomatski menjalnik.

Tako motoriziran Continental Supersports pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 3,5 sekundah ter doseže kar 336 km/h najvišje hitrosti, s čimer se lahko pohvali z naslovom (trenutno) najhitrejšega štirisedežnika na svetu. Na zunaj je najmočnejši Continental v ponudbi prepoznaven po serijskih 21-palčnih platiščih ter temnejših žarometih, ob doplačilu pa je na voljo še večji zadnji spojler.

Pri Bentleyu bodo kupcem ponudili tudi brezstrešno različico, ki je za odtenek težja (2.455 kg) ter malenkostno počasnejša (3,9 s od 0 do 100 km/h, 330 km/h najvišje hitrosti) pod kupejevske verzije.

Cene omenjenih različic zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews, Motor Talk. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Stinger je Kiin novi paradni konj
Drzni koncept napoveduje prihajajoči Audi Q8