Novice

Nissanov novi direktor bo Makoto Uchida

Člani upravnega odbora japonskega proizvajalca avtomobilov so z anonimnim glasovanjem na mesto izvršnega direktorja imenovali dosedanjega podpredsednika in vodjo Nissanovega poslovanja na Kitajskem.

Makoto Uchida bo na tem mestu nadomestil Hirota Saikawo, ki je v septembru odstopil zaradi afere z neupravičenimi finančnimi transakcijami vodstva. Oseminpetdesetletni Uchida se je Nissanu pridružil leta 2003, v zadnjem obdobju pa je zasedal položaj podpredsednika pri Nissanu ter predsednika kitajskega podjetja Dongfeng Motors Co. Znan naj bi bil predvsem po brezkompromisni delovni etiki in strogem nadzoru nad stroški, opisujejo pa ga kot Japonca, ki v resnici ni Japonec, saj naj bi bil pri komunikaciji precej direkten in lahko razumljiv.

Glede na njegovo naklonjenost enemu največjih delničarjev Nissana, Renaultu, so nekateri viri blizu francoskemu podjetju njegovo izvolitev že označili za zmago alianse, za širitev katere se je zavzemal že Carlos Ghosn. Oba novoimenovana vodilna moža podjetja Nissan naj bi namreč dobro poznala področje, ki ga prevzemata, ter bila pripravljena pomagata Nissanu pri okrevanju iz trenutne situacije.

Poleg imenovanja izvršnega direktorja so namreč člani upravnega odbora na mesto operativnega direktorja imenovali Ashwanija Gupto, trenutnega operativnega direktorja podjetja Mitshubishi Motors, trenutni Nissanov podpredsednik Jun Seki pa naj bi zasedel mesto njegovega pomočnika. Spremembe naj bi stopile v veljavo najkasneje do začetka prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Veliko zanimanje za električno gnani Peugeot e-208
Največ 625 KM tudi za BMW M8 GranCoupe