Novice

Napoved Renault Arkane pred moskovskim avtomobilskim salonom

Renault je le nekaj dni pred uradno predstavitvijo na avtomobilskem salonu v Moskvi objavil fotografijo zadnjega dela njihovega novega križanca. Zakrito računalniško generirano sliko prednjega dela so sicer objavili že v juniju, obenem z najavo premiere v Rusiji.

Izbira lokacije razkritja ni naključna, saj naj bi novi model izdelovali v njihovem ruskem proizvodnem obratu v Moskvi, pričetek proizvodnje in prodaje globalnega modela pa sta načrtovana za prihodnje leto. Arkana naj bi bila kupejevski križanec kompaktnega razreda, njeno ime pa izhaja iz latinske besede Arcanum (skrivnost), kar je mogoče tudi razlog, da so pri Renaultu tako skrivnostni glede podrobnosti. Iz slike zadnjega dela je razvidna le oblika zadnjih luči, ki jih povezuje svetlobni trak nad napisom Arkana, iz LED podpisa prej omenjene slike prednjega dela pa lahko sklepamo da bo njen videz izhajal iz najnovejših Renaultovih modelov, saj kaže veliko podobnosti z Meganom četrte generacije.

Zaradi pomanjkanja informacij lahko le ugibamo, da bo novinec verjetno grajen na enaki zasnovi kot Kaptur, ki ga prodajajo izključno na ruskem trgu. Gre namreč za štirikolesno gnano, daljšo, širšo in višjo različico evropskega modela Captur, ki naj bi bil zgrajen na platformi Dacie.

Po do sedaj zbranih informacijah Renaultova najnovejša skrivnost nima neposrednih tekmecev, kot kaže pa bo cenejša alternativa modeloma BMW X4 in Mercedez-Benzu GLC Coupe.

Skrivnostnost, privlačnost in pionirski duh so lastnosti, ki naj bi jih predstavljala nova Arkana, če to drži, pa bo znano 29. avgusta v Moskvi.

Avtomobilizem.com (Vir:Renault, Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Oplov električni koncept s podobo za prihodnost
Ford bo model Ranger Raptor ponudil še evropskim kupcem