Novice

Negotova usoda določenih modelov BMW

Potem ko so pri nemški znamki modro-belega propelerja že pred časom napovedali, da ne bodo več razvijali naslednika svojega enoprostorskega modela Active Tourer, se sedaj pojavljajo napovedi ukinitve nekaterih drugih njihovih modelov. Med zanimivejšimi avtomobili, ki jih morda v prihodnje ne bomo več videvali, naj bi se znašel tudi športno aktiven X2.

Nemška znamka BMW, ki se v zadnjem času ubada z zmanjševanjem prodaje ter občutnim padcem dobička, naj bi v okviru temeljitega prestrukturiranja pričela ukinjati določene modele, ki naj bi jih nadomestili povsem novi. Tako naj bi se na tnalu znašli prenekateri nišni produkti (serija 2 Cabrio, serija 8 Coupe ter pred kratkim predstavljeni Z4), večjo veljavo pa bi dobili priljubljeni križanci.

Vendar pa naj bi, navkljub vsesplošni SUV noriji, pri bavarskem proizvajalcu vseeno razmišljali o ukinitvi kupejevsko nastrojenega križanca X2, čeprav je v lanskem letu našel v Evropi 36.484 kupcev. Omenjena številka sicer ni zanemarljiva, a je znatno manjša kot pri njegovem tehničnem dvojčku, seriji X1 (111.496). Večjo težo naj bi tako dobivali prestižnejši športno uporabni terenci, med katerimi se bo znašel povsem novi X8, ki bo na voljo tudi kot priključni hibrid.

Med modeli, ki jih v BMW-jevih salonih morda v prihodnje ne bomo več videli, naj bi se znašla tudi krajša različica serije 7, medtem ko naj bi bila pri seriji 8 na voljo le še verzija Gran Coupe.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V avtomobilih Tesla potnikom ne bo dolgčas
Bo Porsche letno prodal več električnih Taycanov kot klasičnih 911?