Novice

Bo Porsche letno prodal več električnih Taycanov kot klasičnih 911?

Čez približno mesec in pol bo Porsche v Frankfurtu dokončno razgrnil več let obljubljanega Taycana, ki bo prvi električni Porsche. Da bo to Porsche v pravem pomeu besede, torej poln superlativov na vseh področjih, je že skoraj jasno.

Vse pa kaže, da je Nemcem v dobrih dveh letih, odkar so potrdili njegov prehod v proizvodnjo, za čisto prvi baterijsko električni Porsche uspelo vzbuditi zelo veliko zanimanja. In to ne samo zanimanja na spletu, kot so komentarji pod članki ali na forumih. Govorimo o interesu, ki Porsche daleč najbolj zanima. Pri Automotive News namreč pravijo, da naj bi Porsche nabral že preko 30.000 rezervacij s plačanim predujmom po 2.500 evrov.

Na podlagi tega naj bi Porsche že popravil svoje načrte proizvodnih zmogljivosti, saj naj bi pripravili vse potrebno, da bodo svoj prvotni načrt 20.000 vozil letno podvojilil na zmogljivost proizvodnje 40.000 Taycanov letno. Upoštevajoč, da so leta 2018 na svetovni ravni prodali 35.600 vseh različic Porscheja 911, to pomeni, da bo imel Porsche izpolnjen prvi predpogoj za letno prodajo več električno gnanih Taycanov kot klasično gnanih športnih 911.

Nemci pa ne delajo s polno paro samo na zagonu proizvodnje novinca, ampak tudi na podpori uporabnikov po nakupu. Da bodo lahko uporabniki s Taycani uživali v nemoteni vožnji, namreč pospešeno gradijo polnilno mrežo širom Evrope in ZDA. Njena posebnost bo izredno hitro visokonapetostno DC polnjenje, ki naj bi avtu zagotovilo 100 kilometrov svežega dosega v vsega štirih minutah polnjenja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Negotova usoda določenih modelov BMW
Raven sprejemanja avtonomnih tehnologij še vedno na nizki ravni