Novice

V avtomobilih Tesla potnikom ne bo dolgčas

Podjetje Tesla naj bi v svojih modelih kmalu omogočilo spremljanje filmov, nadaljevank in ostalih video vsebin s portalov Youtube in Netflix.

Sprva naj bi bilo spremljanje pretočnih vsebin omogočeno le ob mirovanju vozila – na parkirišču oziroma med polnjenjem. Po sprejetju ustrezne zakonodaje za področje avtonomnih vozil in s pričetkom njihove uporabe v vsakdanjem prometu pa naj bi bil ogled naše najljubše nadaljevanke možen tudi med vožnjo.

Kljub temu, da Elon Musk na družabnem omrežju Twitter ni razkril preveč podrobnosti, pa naj bi bila, po njegovih besedah, izkušnja podobna tisti v kinu, saj naj bi sedeli v udobnih sedežih, obkroženi s prostorskim zvokom. Prav tako je dodal, da namerava Tesla omogočiti gledanje video vsebin tudi med vožnjo ter da se bo to zgodilo takoj po tem, ko oblasti potrdijo tehnologijo avtonomne vožnje. Najverjetneje pa se, glede na trenutno situacijo, to še ne bo zgodilo prav kmalu.

Najava nove funkcionalnosti je najverjetneje najbolj razveselila kupce Modela 3 in bodoče lastnike Modela Y, saj so v njih vgrajeni ležeče orientirani zasloni, primernejši za gledanje vsebin s portalov Netflix in Youtube. V modelih S in X je namreč orientacija zaslona navpična in bo zato, kljub njihovi velikosti, slika manjša.

Nadgradnja sistema, ki bo omogočala novo funkcionalnost, naj bi bila uporabnikom Teslinih vozil na voljo že konec letošnjega avgusta, v najslabšem primeru pa v roku prihodnjih nekaj mesecev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tesla.)

 

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "V avtomobilih Tesla potnikom ne bo dolgčas"


xxl
4 leta 8 meseci nazaj

To mi nič ne pomeni, saj ne morem gledat v ekran dolgo, ker mi postaja slabo.

Gosic
4 leta 8 meseci nazaj

In točno zaradi osebe xxl izza južne strani alp bo Elon Musk razmislil… In dal na tehnico ; zaslužek ali xxl…. xxl ali višja prodaja, sodelovanje z drugimi podjetji…

xxl
4 leta 8 meseci nazaj

Mater si brihten? Misliš, da sem edini na svetu? Saj nisem rekel, naj ne naredi tega, samo, da obstajajo tudi takšni, kateri od tega nimamo nič, da ne govorim o letečih in avtonomnih avtomobilih. Kaj nam torej preostane? Peš? Še za invalide je bolje poskrbljeno.

Gosic
4 leta 8 meseci nazaj

Ne gre se zato ali sem brihten, ampak se gre za kako pomembne se imate nekateri. Kot da da prdec od foruma bere smetana sveta in ravno vas komentar bo spremenil vse. Pa seveda treba je povedat vse, kdaj in kje je komu slabo. To vso to smetano zanima.

xxl
4 leta 8 meseci nazaj

Zato smo, kje smo.

4 leta 8 meseci nazaj

Ob pogledu na armaturo me popade tolikšen dolgčas, da nobena še tako zelo “pretočna vsebina” ne bi mogla pomagati.

 
Prva stopnička v svet Porschejeve športne ikone
Negotova usoda določenih modelov BMW