Novice

Nemški Deutsche Telekom želi del trga električnih vozil

Natančneje, Deutsche Telekom želi tisti del trga električnih vozil, ki je vezan na storitev polnjenja elektro vozil.

Ideja telekomunikacijskega velikana s sedežem v nemškem Bonnu je, da bi obstoječe elektro omarice oziroma omarice s telekomunikacijsko opremo, ki jih imajo že tako nameščene širom urbanih področij, nekoliko predelali ter s tem omogočili neposreden priklop električnih vozil. S tem nameravajo bistveno poceniti izgradnjo polnilne mreže in istočasno pospešiti celoten postopek, saj gre pri njem za bistveno manjši poseg v okolje, kot če se gradi »iz ničle«.

Tovrstna polnilna mesta bodo sicer omogočala bolj zmerne hitrosti polnitve, saj bodo omejena na največ 11 kilovatov. Sorazmerne skromnosti te zmogljivosti se zavedajo tudi pri Telekomu in pojasnjujejo, da bodo pomanjkljivost kompenzirali z gostoto mreže tovrstnih polnilnic. Ta naj bi bila tako razvejana, da bodo uporabnikom omogočali polnitev vozil skoraj » za vsakim vogalom«, s čimer bodo ljudje med svojim potepanjem po mestu praktično ob vsakem postanku lahko polnili svoje električno vozilo.

Se pa Nemci ne bodo ustavili na tem koraku. Razmeroma hitro nameravajo postaviti tudi svojo mrežo hitrih polnilnic s kapaciteto polnjenja največ 150 kilovatov. Teh bo uvodoma v Nemčiji 100, do leta 2021 pa jih nameravajo imeti po Nemčiji skupaj kar 500.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Deutsche Telekom.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hilux v preobleki Toyota Gazoo Racing
Nova Mazda3 bo razkrita v mestu angelov