Novice

Hilux v preobleki Toyota Gazoo Racing

Na avtomobilskem salonu v brazilskem Sao Paulu je največji japonski proizvajalec predstavil Hilux, odet v športno linijo GR. Žal pa omenjeni paket prinaša zgolj lepotne dodatke, medtem ko ostaja pogonski sklop nedotaknjen.

Najbolj dinamično nastrojen Toyotin legendarni poltovornjak je sicer nastal s pomočjo inženirjev športnega oddelka Toyota Gazoo Racing, ki so pred časom že poskrbeli za predelavo malega Yaris (Yaris GR Sport). Pri tokrat dodelanem Hiluxu pa gre hkrati za prvo terensko vozilo, ki je nastalo v omenjenem Toyotinem športnem oddelku.

Dinamično nastrojeni Hilux GR Sport bo tako na zunaj moč prepoznati po agresivnejši sprednji maski z večjim napisom »Toyota«, cevastih stranskih stopnicah in športnejših zadnjih drogovih. Za prepoznavnejši nastop poskrbijo še dodatne nalepke v črni (ali beli) in rdeči barvi ter črno obarvana 17-palčna platišča. Edinstveni oblikovalski duh se nadaljuje v kabini, kjer bodo potniki deležni serijskih usnjenih sedežev črne barve, ki so ozaljšani z rdečim kontrastnim šivom ter logotipi GR. Na sredinski konzoli pa se nahaja značka z zaporedno serijsko številko.

Pod motornim pokrovom tokrat ni sprememb, za pogon skrbi znani 2,8-litrski dizel, ki proizvede 177 KM največje moči. Hilux GR Sport bo na voljo v treh različnih barvah, cena pa zaenkrat še ni znana.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Hilux v preobleki Toyota Gazoo Racing"


J.McLane
5 leta 5 meseci nazaj

Mislim, da je znano tudi to, da v EU ne bo naprodaj 🙁

 
Volkswagnova študija poltovornjaka
Nemški Deutsche Telekom želi del trga električnih vozil