Novice

Nova Mazda3 bo razkrita v mestu angelov

Nova doba, ki so jo pri Mazdi napovedovali v oktobru z videom, se bo začela s predstavitvijo četrte generacije Mazde3.

Kljub temu, da so skušali biti Japonci z videom precej skrivnostni, je bilo že takrat bolj ali manj jasno, da gre za najavo razkritja nove družine njihovega kompaktnega modela, ki je sedaj tudi uradno potrjeno za znamkin nastop na avtomobilskem salonu v Los Angelesu konec tega meseca. Na podlagi nove zakrite fotografije pa lahko zdaj zaključimo, da bosta premiero hkrati doživeli tako petvratna kombilimuzinska kot tudi štirivratna limuzinska karoserijska izvedenka.

Ko gre za oblikovanje, so pri proizvajalcu zapisali, da bo Mazda3 prevzela “bolj zrelo interpretacijo oblikovalskega jezika Kodo, ki uteleša esenco japonske estetike.” Najverjetneje pa bo podobo lanskoletnega koncepta Kai v bistveno bolj neokrnjeni obliki lahko povzela serijska kombilimuzinska različica.

Predstavitev Mazde3 bo hkrati pomenila pomembno prelomnico v smislu tehnološkega napredka znamke, saj bo model debitiral na posodobljeni  arhitekturi SkyActiv, ki prinaša izboljšane dejavnike vozne dinamike, od katerih bodo imele koristi vse prihajajoče Mazde. Pri tem nam obljubljajo nastavitve, ki voznikom omogočajo veliko veselja v vožnji na podlagi njihovega naravnega občutka za ravnotežje, kar bi lahko nakazovalo pomik k še bolj intuitivnemu krmiljenju. Hkrati pa jih ni malo, ki že komaj čakajo, kako se bodo na cesti obnesli najnovejši predstavniki motorjev SkyActiv.

Avtomobilizem.com (Vir: Mazda, Carscoops. Foto: Mazda.)

 

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nemški Deutsche Telekom želi del trga električnih vozil
Elona Muska bo na čelu upravnega odbora podjetja Tesla zamenjala Robyn Denholm