Novice

Neobičajen Sbarrov koncept

Kadar govorimo o Švicarjih v avtomobilskem svetu, ne moremo mimo ekscentričnega oblikovalca italijanskih korenin Franca Sbarra, ki že 40 let razburja s svojimi nenavadnimi kreacijami. Tudi na tokratnem avtomobilskem salonu v Ženevi ne bo razočaral.

Če koncepti v veliki meri nakazujejo avtomobilsko prihodnost oziroma pokažejo prihajajoče smernice v avtomobilski industriji, pa pri Sbarrovih mojstrovinah tega ne moremo ravno vedno trditi. Tako je znal v preteklosti ustvariti precej nenavadne projekte, pa naj je šlo za prestižnega terenca s šestimi kolesi, motocikel s štirimi kolesi ter celo za brezstrešni dirkaški Renault Espace.

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi bo tako na Sbarrovem razstavnem prostoru vzbujal pozornost precej nenavaden koncept, ki so ga ustvarili študentje švicarske oblikovalske šole Espera Sbarro. Projekt Mojave, kakor so ga poimenovali, naj bi po prvih informacijah sodeč poganjal 4-litrski agregat, ki proizvede 296 »konjev«, za prenos moči pa naj bi skrbel 5-stopenjski ročni menjalnik.

Ostale podrobnosti o ekscentričnem Sbarrovem konceptu bodo znane prihodnji teden, ko se odprejo vrata salona.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Sbarro.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jeep Compass končno tudi na tej strani Atlantika
Čas je za Panamero Sport Turismo