Novice

Prvi obrisi nove Nissan Micre

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Parizu bo japonski Nissan premierno pokazal povsem novo Micro. A še pred otvoritvijo so pred vami prve oblikovne podrobnosti pete generacije njihovega predstavnika segmenta B.

Nova Micra se bo oblikovno naslanjala na študijo Sway, ki so jo pokazali lani v Ženevi, pri čemer naj bi s svojimi bistveno bolj dinamičnimi in agresivnimi linijami ponudila precejšen odmik od dosedanje generacije. A če so bile Micre v preteklosti velikokrat označeni zgolj za »srčkane« – spomnite se njene tretje generacije – si Japonci želijo, da bi najnovejša ponudila bistveno več športno-dinamičnih asociacij kot do sedaj. Ter nadaljevala filozofijo, ki sta jo pred tem začrtala križanca Juke in Qashqai.

Nova Micra nastaja na koncernski platformi CMF-B, ki bo osnova tudi prihajajočemu modelu Juke, pod motornim pokrovom pa se bodo vrteli najnovejši tri- in štirivaljniki. Z novo Micro, ki jo bodo proizvajali za evropski trg v Renaultovi tovarni v francoskem Flinsu, tako želijo pri Nissanu precej bolj resno konkurirati ostalim proizvajalcem ter opazno povečati tržni delež v razredu, v katerem sicer kraljujejo Volkswagen Polo, Renault Clio, Peugeot 208, Toyota Yaris, ipd.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ultimativna Seat Ateca X-Perience
Newyorški policisti v Smartih