Novice

Nissan bo proizvajal Mercedes-Benzov poltovornjak na dveh celinah

Mercedes-Benz in Renault sta potrdila prihod novega poltovornjaka s tonsko nosilnostjo, ki bo plod skupnega razvoja skupin Daimler AG in Renault-Nissan.

Novi Mercedes-Benzov poltovornjak si bo arhitekturo delil s povsem novo Navaro NP300, ki jo je Nissan pravkar predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Za zunanjim videzom in izdelavo bo slonel Daimler ter s tem prilagodil svoj model trgom v Evropi, Avstraliji, Južni Afriki in Latinski Ameriki. Pri nemškem proizvajalci so zatrdili, da bo imelo vozilo vse znamkine karakteristike in prednosti.

Poltovornjak bo za Mercedes-Benz izdeloval Nissan v obratu Cordoba v Argentini in v španski Barceloni, ob njem pa bodo proizvajali še Nissanov model Navara in Renaultov poltovornjak, trenutno poimenovan koncept Alaskan. Poltovornjaki, izdelani v Argentini, bodo namenjeni latinskoameriškemu trgu, tisti izdelani v Evropi pa bodo ostali na stari celini. Z izdelavo v obeh obratih naj bi pričeli do konca desetletja.

Poleg prihoda poltovornjaka so pri Daimlerju in Renault-Nissanu dejali, da bosta na ceste zapeljali še električni različici modelov ForTwo in ForFour, opremljeni z električnim motorjem, ki ga bo izdeloval Renault v obratu Cleon v Franciji. Baterijo za modela bo priskrbelo Daimlerjevo hčerinsko podjetje Deutsche ACCUmotive iz Kamenza. Priljubljena malčka bosta v salone zapeljala proti koncu leta 2016.

Ob začetku sodelovanja med skupinama v letu 2010 je bil dogovor omejen na tri evropske projekte. Od takrat se skupni portfolio širi in se bo v petih leti početveril, saj sta avtomobilska proizvajalca sodelovala v več kot 13 projektih v Evropi, Aziji in obeh Amerikah.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault. Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dizelska hibridna tehnologija PSA se umika
Skupina Volkswagen s pomočjo goljufije do nižjih emisij