Novice

Dizelska hibridna tehnologija PSA se umika

Peugeot je potrdil, da bo iz ponudbe umaknil prvega dizelskega hibrida in se osredotočil na razvoj priključnih ter bencinskih hibridov.

 

Izvršni predsednik skupine PSA Peugeot Citroën Maxime Picat je potrdil, da bodo prenehali z razvojem dizelske hibridne tehnologije, ki je bila nameščena v nekatere njihove modele: ”Imamo res učinkovit dizelski agregat v smislu emisij CO2 plus hibridno tehniko, vendar je, ko si v državi kjer nimajo dizla, potreben ponoven razvoj.”

Podjetje želi ponuditi enak agregat v številnih državah po svetu, zaradi nerodne kombinacije dizla in elektrike pa je proizvodnja v tako majhnem številu proizvedenih enot predraga. ”Ni učinkovit v smislu ekonomije obsega in vemo, da je razvoj nove energije drag. Moramo se prepričati, da imamo enako tehnično rešitev za Evropo, Kitajsko, Norveško in ostale države,” je še dejal izvršni predsednik.

Peugeot je nedolgo nazaj v Veliki Britaniji prekinil s prodajo modela 3008 HYbrid4, v ponudbi tam ostaja le dizelsko hibridni 508 RXH. Picat ni povedal, kdaj bodo s trgov dokončno umaknili dizelska hibridna vozila. Najverjetneje se bodo za ta korak odločili ob prihodu nove generacije modela 508, torej bo kupcem na voljo vsaj do leta 2017.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz začenja prodajo prenovljenega razreda G
Nissan bo proizvajal Mercedes-Benzov poltovornjak na dveh celinah