Novice

Nissan bo razvil priključni hibrid z Mitsubishijevo tehnologijo

Vodilni pri Nissanu so po prevzemu 34 odstotkov deleža v Mitsubishiju potrdili, da pri podjetju razvijajo nov priključni hibrid.

Pred prevzemom Mitsubishija so pri Nissanu hiteli s pripravo povsem električnega vozila, zdaj pa jim je na voljo popolnoma razvita tehnologija priključnih hibridov, ki so jo pri Mitsubishiju uporabljali v modelu Outlander PHEV. Ker so s prevzemom pridobili tudi to znanje in tehnologijo, bodo za začetek ustvarili povsem nov priključni hibrid.

V pogovoru za AutoExpress je Takashi Shirakawa, Nissanov evropski vodja oddelka za razvoj in raziskave, dejal: ”Naša trenutna prioriteta je premik v električno prihodnost, toda še vedno potrebujemo most. Trenutno delamo na rešitvi priključnega hibrida za Evropo. V naši družini Nissan smo pozdravili Mitsubishi Motors in oni že imajo model Outlander PHEV. Naslednja produktna generacija bi si lahko kaj delila z njim, toda to je le začetek debate, kajti nič še ni odločeno.”

Shirakawa ni želel razkriti, v kakšni obliki bo nov priključni hibrid zapeljal na ceste, a je namignil, da si večina kupcev želi manjša električna vozila. ”To smo prepoznali in že razmišljamo, kako rešiti težave teh kupcev z naslednjo generacijo tehnologije,” je zaključil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Infiniti napoveduje novo generacijo QX50
Mercedes-Benz pričenja s testiranjem avtonomnih vozil na nemških cestah