Novice

Infiniti napoveduje novo generacijo QX50

Infiniti bo na avtomobilski salon v Detroitu pripeljal koncept QX50, vendar lahko po ogledu prvih uradnih slik mirno zapišemo, da gre v veliki meri za model, pripravljen na proizvodnjo.

Pri podjetju so novega križanca poimenovali kot evolucijo koncepta QX Sport. Oblikovno podobna koncepta se razlikujeta po spremenjenih odbijačih z obvezno aluminijasto zaščito in črnih plastičnih oblogah na blatnikih. Pri Infinitiju so ustvarili na videz zelo prijeten model, vendar je vse preveč podoben manjšemu bratu QX30 in večjemu QX60, s čimer izgubi nekaj svojega čara.

Na srečo je videz tukaj le spremljevalni faktor, saj je koncept QX50 opremljen z zavidljivim številom najnovejših tehnologij. Najpomembnejša novost je seveda nov prisilno polnjen agregat  spremenljivo kompresijo. Dvolitrski vrstni štirivaljnik s kodnim imenom VC-T (Variable Compression-Turbo) ima možnost prilagajanja kompresijskega razmerja med 8,0:1 in 14,0:1. Motor proizvede 200 kilovatov moči in 390 njutnmetrov navora ter je po besedah Infinitija 27 odstotkov bolj varčen od primerljivo zmogljivega šestvaljnika. Infiniti QX50 se seli na novo arhitekturo, ki prinaša pogon na sprednji kolesni par, a obenem ponuja nadgradnjo na štirikolesni pogon. Aktualni QX50 sloni na ostareli arhitekturi FM s pogonom na zadnji kolesni par, ki si jo je delil z ostalimi družinskimi modeli in Nissanon 370Z.

V konceptu je prvič nameščena tudi delno avtonomna tehnologija ProPilot. Žal niso postregli z dodatnimi podatki, a gre najverjetneje za zelo podoben sistemo kot pri Nissanu, zato bo QX50 lahko sam ocenil pretečo nevarnost, samodejno ustavil in speljal ter obdržal vozilo znotraj voznega pasu.

Več bo znanega ob razkritju koncepta na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Čas sprememb
Nissan bo razvil priključni hibrid z Mitsubishijevo tehnologijo