Novice

Nissan Juke-R Nismo prihaja na Goodwood

Nissan bo na festivalu hitrosti Goodwood predstavil novo izvedenko svojega kompaktnega križanca, ki bo navdušil predvsem najbolj zagrete ljubitelje znamke.

Japonski proizvajalec vozil ni ob lansiranju fotografije sporočil kakšnih oprijemljivih informacij, vendar lahko veliko razberemo s tablice, ki krasi nos vozila. Prvotni Nissan Juke-R je na ceste zapeljal že pred leti in pod pokrovom motorja skrival pogonski sklop iz modela GT-R. Za pospeševanje od 0-100 km/h je potreboval le tri sekunde in je z vidika moči in zmogljivost osramotil vse ostale kompaktne športne terence.

Z dodatkom Nismo bi lahko Nissan nakazoval še močnejšo različico, ki bi prinašala še več moči in zmogljivosti, tehnika pa bi bila še bolj neposredno povezana z legendarnim modelom GT-R. Z okoli 600 ”konjskimi močmi” in še bolj divjimi sposobnostmi bi Nissan Juke-R Nismo lahko postavil nove standarde v svetu športnih kompaktnih križancev. Kljub temu, da fotografija ne prikazuje celotnega vozila, lahko vidimo bolj agresiven zunanji paket in edinstvene aerodinamične dodatke.

Z uporabo najnovejše tehnologije, videza in pogonskega sklopa z Nismo produktov bo imel zmogljivosti superšportnika v obliki kompaktnega križanca, so dejali pri Nissanu. Najbolj zagreti bodo na svoj račun prišli hitro, saj bo prvič predstavljen že 25. junija na festivalu hitrosti Goodwood. Japonski proizvajalec pa zaenkrat še ni potrdil ali bo Juke-R Nismo edinstven primerek ali bo prešel v serijsko proizvodnjo kot Juke-R.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dvojna zmaga za Porsche na 24 ur Le Mansa
Znane nemške cene za Opel Astro