Novice

Znane nemške cene za Opel Astro

Opel je v Nemčiji uradno razkril cene za novo generacijo Opel Astre – osnovna različica bo kupce pričakala s ceno od 17.690 evrov.

Osnovna različica z nameščenim prisilno polnjenim litrskim trivaljnikom s 77 kilovati in ročnim 5-stopenjskim menjalnikom bo kupce iskala s ceno od 17.960 evrov naprej, nominirana poraba pa znaša le 4,3 litra na 100 prevoženih kilometrov in proizvede le 99 gramov škodljivih emisij CO2. Namesto 5-stopenjskega ročnega menjalnika se lahko odločite za samodejni 5-stopenjski menjalnik, s tem pa povprečna poraba pade za deciliter  na 4,2 litra.

Če bi se radi vozili še bolj ekonomično, je najbolj pametna izbira 1,6-litrski dizelski agregat CDTi, ki je na voljo v dveh različno močnih izvedenkah – s 70 kilovati in 100 kilovati. V sodelovanju s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom porabi le 3,4 litra goriva na 100 prevoženih kilometrov in proizvede 90 gramov CO2 na kilometer. Cena? Od 20.260 evrov naprej.

Med opcijsko dodatno opremo je potrebno omeniti prilagodljive  žaromete IntelliLux LED s ceno 1.150 evrov, AGR testiran in ergonomsko oblikovan voznikov sedež bo ceno dvignil za 390 evrov. Med obilico varnostno-asistenčnih sistemov velja izpostaviti prednjo kamero Opel Eye Front in sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, oba s ceno nad 500 evrov, s podobno cenovno postavko pa so na voljo tudi ostali varnostni sistemi.

Pri slovenskem zastopniku smo preverili, kakšne naj bi bile cene za naš trg, a slednje zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

12 komentarjev za "Znane nemške cene za Opel Astro"


ciklon
8 leta 9 meseci nazaj

V primerjavi s Focusom previsoka cena, razen , če bodo popusti.Sicer so že v štartu opleli.

Firediver
8 leta 10 meseci nazaj

Saj bodo tudi popusti, ni za skrbet..je pa dobro, da je za vstopni model predvidena že kar konkretna motorizacija za tak rang vozila (čeprav imam mešane občutke glede trivaljnika s turbino).

mrtwelvetrees
8 leta 10 meseci nazaj

stavim da bo začetna cena pri nas 17.990 😀 samo vseeno drago.

mavrica
8 leta 10 meseci nazaj

ali pa kar celo Claudio Schiffer 🙂 verjetno zato ta oplova reklama

enstot
8 leta 10 meseci nazaj

Ima pa 60 Kg več opreme že serijsko.

 
Nissan Juke-R Nismo prihaja na Goodwood
Top Gear z novim voditeljem