Novice

Nissan predstavlja svoj najmočnejši GT-R Nismo

Nissan je na dirkališču Nürburgring testiral in razvijal svoj najbolj huliganski model GT-R ter ga tam tudi prvič pokazal javnosti.

Različica Nismo prinaša drugačen sprednji del, ki ga krasijo agresivnejši odbijač, večja maska hladilnika, oblečena v temen krom v obliki črke V, in izboljšan pokrov motorja, ki je bistveno bolj vzdržljiv proti deformacijam pri ekstremno visokih hitrostih. A vse ni v videzu, saj je sprednji odbijač izdelan iz ogljikovih vlaken in nudi optimalno razmerje med maso in trdoto ter je optimiziran za boljše čase na dirkališčih. Zaradi številnih izboljšav ima GT-R Nismo največji ustvarjen podtlak med vsemi modeli Nissan v zgodovini.

Zdaj pa najpomembnejši podatki. Običajni GT-R poganja 3,8-litrski šestvaljnik, ki proizvede 421 kilovatov, pri različici Nismo pa enak motor proizvede 441 kilovatov moči. Za doseganje večje moči so namestili večje turbopolnilnike, ki so jih vzeli iz dirkalnika GT3 . Za boljše vozne lastnosti skrbijo izboljšana togost karoserije, boljši blažilniki in vzmeti ter novi stabilizatorji. V primerjavi s predhodnikom so časi na stezi izboljšani za 2 odstotka.

V potniški kabini so pri Nissanu na volanski obroč, počivalo za roko in armaturno ploščo namestili izboljšano alkantaro. Ostale razlike z običajno različico so v usnje oblečeni školjkasti sedeži Recaro in rdeči vstavki po celotni potniški kabini. Kupcem je na voljo v petih različnih zunanjih barvah.

Nissan bo še naprej ročno izdeloval model GT-R Nismo v obratu Tochigi in motorje v obratu Yokohama na Japonskem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova »hrošča«
Poklon legendi: kako je štirikolesni pogon quattro spremenil svet