Novice

Notranjost Kamiqa v slogu novega Škodinega pristopa

Tudi pri češki znamki so se ponovno odločili za postopno razkrivanje za Ženevo napovedanega Kamiqa, pri tem pa so nam za začetek posredovali prvo fotografijo zasnove njegove notranjosti.

Pogled v notranjost je za začetek omejenen samo na prednji del potniškega prostora, a so nam kljub temu posredovali tudi nekaj drugih zanimivih podatkov.

Pri Škodi so notranjost Kamiqa označili kot hvalevredno kombinacijo ergonomije in čustev ob, za njih že pričakovani, radodarno odmerjeni prostornosti.  Za njeno zasnovo so se, enako kot pri Scali, naslonili na pariški koncept Vision RS, osrednji oblikovalski element pa je prostostoječi sredinski zaslon, ki so ga namenoma postavili visoko v voznikovo vidno polje, ob njegovem upravljanju z dotiki prstov pa naj bi se roka priročno naslanjala na rob armaturne plošče. Tudi v Kamiqu bodo opcijsko ponudili digitalno prikazovanje (10,25 palcev) najpomembnejših informacij pred voznikom.

Za povečanje občutka prostornosti so se odločili za zanimivo rešitev, saj široke reže za prezračevanje navidezno prehajajo v obloge prednjih vrat. Seveda niso pozabili omeniti niti tega, da izbrani materiali in njihova končna obdelava uporabniku dajejo občutek kakovosti, za prijeten ambient pa poleg tega poskrbi možnost prilagoditve notranje osvetlitve v bakreni, rdeči ali beli barvi. Med druge doplačilne dodatke, ki povečujejo udobje potnikov, spadajo gretje vetrobranskega stekla, zadnjih sedežev in volanskega obroča.

Precej bolj pomemben kot vse do zdaj naštete lastnosti pa je podatek, da ima Kamiq, ki je zasnovan na koncernski platformi MQB, medosno razdaljo 2.651 mm, pri čemer navajajo še to, da je potnikom na zadnji klopi na voljo 73 mm kolenskega prostora. Prtljažnik se iz osnovnih 400 litrov prostornine z zlaganjem naslona zadnjih sedežev lahko poveča vse   do 1.395 litrov.

Ne dvomimo, da bomo pred premiero Kamiqa v Ženevi deležni večine podrobnejših informacij.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

 

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Notranjost Kamiqa v slogu novega Škodinega pristopa"


chad
5 leta 1 mesec nazaj

Vse eno in isto. Imena pa čedalje boljša.

thunderbolt
5 leta 1 mesec nazaj

Po slikah je pa videti, da ima na vratih vec blaga kot t-cross.

 
Skrivnostni Mazdin novinec je kompakten športni križanec
Avtomobilske barve – tokrat statistično resno