Novice

Nov koncept Toyote Supra, tokrat res zadnji pred razkritjem serijskega modela

Toyota bo nekaj dni pred razgrnitvijo serijske Supre v Detroitu razkrila še en koncept, osnovan na njej. Tokrat zares čisto zadnji.

Da bo ta res zadnji pred dokončno razgrnitvijo modela, pritrjujejo datumi predstavitve enega in drugega. Konceptno Toyoto GR Supra GT bodo Japonci pokazali na domačem salonu v Tokiu med 11. in 13. januarjem 2019. Samo dan kasneje, 14. januarja, pa naj bi končno razkrili serijsko različico kupeja v Detroitu.

O konceptu je v tem trenutku znana samo silhueta.  Ta je verjetno kar dosti drugačna od običajne različice Supre, namenjene vožnji na odprtih cestah, vsaj glede na zajeten in močno privzdignjen spojler vrh zadka ter izrazit difuzor v spodnjem delu zadka.

Toyota tega v tem trenutku niti ne potrjuje niti ne zanika, a poznavalci ugibajo, da bo koncept GR Supra GT tehnično prilagojen razredu GT 500, ki nastopa pod regulativo Super GT. Če se bodo ugibanja 11. januarja izkazala za resnična, bo koncept gnal dvolitrski štirivaljnik, podprt s turbopuhalom, menjalnik bo šeststopenjski sekvenčni, avto pa bo tehtal vsaj tono.

Počakajmo še slab mesec dni in vse bo končno znano. Tako še zadnji koncept kot tudi serijski model, ki bo mimogrede prihajal s tekočih trakov Magne Steyr ob čisto novem BMW-ju Z4 v nam bližnjem avstrijskem Gradzu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Carlos Ghosn formalno obtožen finančnih nepravilnosti
Priključni hibridi kot nezaželeni gosti na hitrih polnilnih mestih