Novice

Nov najmočnejši Porsche je Panamera Turbo S E-Hybrid

S prisilno polnjenim osemvaljnim agregatom in elektromotorjem je divja limuzina Panamera Turbo S E-Hybrid postala najmočnejši model v Porschejevi ponudbi.

Če vas je očarala v Parizu predstavljena Panamera 4 E-Hybrid z 2,9-litrskim šestvaljnikom in elektromotorjem (340 kilovatov moči in 700 njutnmetrov navora) , vas bo Turbo S E-Hybrid naravnost sezul. Štirilitrski osemvaljni agregat in elektro motor skupaj proizvedeta kar 500 kilovatov moči in 850 njutnmetrov navora- od tega večino moči (404 kilovate) dostavi osemvaljnik iz modela 911 Turbo S, elektro motor pa doda dodatnih 100 kilovatov. Pri razvoju najmočnejše Panamere v zgodovini so inženirji veliko znanja vzeli pri modelu 918 Spyder, ki je žal že razprodan in so ga že pred časom prenehali izdelovati.

Ekspresno hitra Panamera do stotice potrebuje le 3,4 sekunde in doseže maksimalno hitrost 320 km/h. Za lažjo predstavo – dirkalni 911 GT3 RS od 0 do 100 km/h potrebuje le desetinko manj in doseže enako končno hitrost.

Tako kot šibkejša hibridna različica, ima Turbo S E-Hybrid nameščeno vodno hlajeno litij-ionsko baterijo kapacitete 14,1 kWh, ki prinaša 50 kilometrov električnega dosega. V primeru polnjenja na domači vtičnici se bo baterija polnila 6 ur, na 7,2-kilovatni polnilnici pa bo baterija polno napolnjena v 2,4 urah. Voznik lahko vklopi polnjenje prostoročno preko sistema Porsche Communication Management ali preko aplikacije Porsche Connect.

Večina kupcev se bo po napovedih odločila za različico z običajno dolžino medosne razdalje, a bo za najbolj zahtevne kupce na voljo še izvedenka Executive, ki prinaša višjo ceno in 150 milimetrov daljšo medosno razdaljo. Neodvisno od dolžine medosne razdalje so serijsko nameščeni še zračno vzmetenje, keramične zavore, 21-palčna platišča, sistem Porsche Dynamic Chassis Control Sport, vektoriranje navora in pomožna klimatska naprava. Pri različici Executive je na voljo še štirikolesno krmiljenje.

Vsa ta moč in eleganca, pa Panamera Turbo S E-Hybrid po podatkih tovarne porabi le 2,9 litra goriva na sto kilometrov in proizvede le 66 gramov CO2 na kilometer.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1, Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi oblikovni detajli prihajajočega Volkswagna Arteon
Volvo napoveduje novo generacijo XC60