Novice

Volvo napoveduje novo generacijo XC60

Volvo je začel nekoliko zadržano in novo generacijo XC60 napovedal s spodnjo fotografijo. Ni minilo dolgo, že so v javnost poslali dve dodatni fotografiji, na prvi je težko pričakovani športni terenec pokrit s tankim pregrinjalom, na drugi pa je viden prednji žaromet.

Prva fotografija na hitro morda ne razkriva veliko, a podroben pogled razkrije dolgo bočno linijo in drugačen svetlobni podpis. Ko bo pregrinjalo odkrito, bomo videli novo generacijo modela XC60 z daljšo medosno razdaljo, ki bo z dodatnim prostorom nagradila predvsem potnike na zadnji klopi. Dodatni centimetri bodo poskrbeli še za povečanje prtljažnega prostora, zato bo novi XC60 zlahka zadovoljil tudi družinske uporabnike.

Na drugi fotografiji je viden ”Thorov” žaromet, ki se po videzu nekoliko razlikuje od žarometov, nameščenih na večji model XC90. Kljub manjšim dimenzijam bo XC60 slonel na najnovejši prilagodljivi produktni arhitekturi SPA (Scalable Product Architecture) in si bo motorno paleto delil z ostalimi modeli znamke. Švedi sledijo začrtani smeri zmanjševanja števila valjev, zato bo jedro ponudbe tvorila vrsta štirivaljnih agregatov. Sčasoma naj bi svoje mesto v najnovejšem izdelku našel še hibridni pogon – pojavljajo se govorice o prihodu novega hibridnega sistema s trivaljnim agregatom in pomožnim elektromotorjem, ki bo vgrajen v osnovno različico XC90.

Za Volvo bo letos burno leto, po predstavitvi XC60 na ženevskem salonu naj bi postopoma pričeli z uvajanjem najmanjšega modela XC40.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nov najmočnejši Porsche je Panamera Turbo S E-Hybrid
Poklon legendi: Bugatti Type 57SC Atlantic