Novice

Marchionne potrdil prihod Ferrarijevega križanca

Poleti smo o tem še ugibali, zdaj lahko z gotovostjo potrdimo, da bo tudi znamka Ferrari dobila svojega predstavnika v razredu visoko zmogljivih luksuznih križancev. Sergio Marchionne meni, da bo novinec enako poseben kot vsi modeli njihove znamke, zato ga v komunikaciji ne imenuje Ferrari SUV, temveč FUV (Ferrari Utility Vehicle).

Sergio Marchionne, prvi mož Ferrarija, se tudi tokrat ni izneveril tradiciji. Od trenutka, ko je Bloombergovim analitikom na vprašanje o športno uporabnem modelu Ferrari odbrusil z izjavo: “Najprej me boste morali ustreliti!” do dne, ko je – prav tako za Bloomberg – povedal, da se že veselijo uvedbe novega križanca, je minilo le dobro leto in pol. V najnovejši izjavi je med drugim ponovno nekoliko dramatiziral z besedami: “Glede tega smo smrtno resni.”

V nadaljevanju pogovora je dejal, da se morajo pri Ferrariju v naslednjih 30 mesecih še dogovoriti glede proizvodnih količin, a da je njihov namen z omejeno serijo zagotoviti strankam ekskluzivnost modela.

O samem modelu zaenkrat vemo bolj malo,  ugibanja pa so pretežno vezana na še en Marchionnejev komentar v preteklih mesecih, da naj bi se tudi križanec zgodil v Ferrarijevem slogu, če bo do njega prišlo. Slednje se odraža tudi v nazivu, ki ga je v zadnji komunikaciji namenil prihajajočemu modelu: FUV – Ferrari Utility Vehicle. Slednje bi lahko pomenilo višje nameščeno kupejevsko karoserijsko obliko s samomorilskimi vrati (dvokrilnimi vrati, ki se odpirajo v nasprotni smeri), med govoricam pa smo lahko zasledili tudi ugibanja o arhitekturi iz aluminija ter izvedbah z motorjem V8 ali s hibridnim pogonom.

Pričakovanja o natančnejših informacijah so v veliki meri vezana na začetek naslednjega leta, ko naj bi znamka predstavila svoj strateški načrt za naslednjih pet let.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Jalopnik. Foto: Avtomobilizem.com. )

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova arhitektura za električno gnane Audije in Porscheje
Mazdina koncepta na salonu v Tokiu

Več vsebin

Novice

Marchionne potrdil prihod Ferrarijevega križanca

Novice

Tudi Ferrari načrtuje prvi SUV?

Novice

Omejena serija Audija R8 z zadnjim pogonom

Novice

Našpičen mali Ferrari je 488 Pista

Reportaže

Najbolj prepričljiv kompaktni križanec

Novice

Seatov srednje veliki SUV bo Tarraco

Novice

Bo Varekai prvi Aston Martinov SUV?

Novice

Ferrari je znatno povečal svoj tovarniški muzej