Novice

Marchionne potrdil prihod Ferrarijevega križanca

Poleti smo o tem še ugibali, zdaj lahko z gotovostjo potrdimo, da bo tudi znamka Ferrari dobila svojega predstavnika v razredu visoko zmogljivih luksuznih križancev. Sergio Marchionne meni, da bo novinec enako poseben kot vsi modeli njihove znamke, zato ga v komunikaciji ne imenuje Ferrari SUV, temveč FUV (Ferrari Utility Vehicle).

Sergio Marchionne, prvi mož Ferrarija, se tudi tokrat ni izneveril tradiciji. Od trenutka, ko je Bloombergovim analitikom na vprašanje o športno uporabnem modelu Ferrari odbrusil z izjavo: “Najprej me boste morali ustreliti!” do dne, ko je – prav tako za Bloomberg – povedal, da se že veselijo uvedbe novega križanca, je minilo le dobro leto in pol. V najnovejši izjavi je med drugim ponovno nekoliko dramatiziral z besedami: “Glede tega smo smrtno resni.”

V nadaljevanju pogovora je dejal, da se morajo pri Ferrariju v naslednjih 30 mesecih še dogovoriti glede proizvodnih količin, a da je njihov namen z omejeno serijo zagotoviti strankam ekskluzivnost modela.

O samem modelu zaenkrat vemo bolj malo,  ugibanja pa so pretežno vezana na še en Marchionnejev komentar v preteklih mesecih, da naj bi se tudi križanec zgodil v Ferrarijevem slogu, če bo do njega prišlo. Slednje se odraža tudi v nazivu, ki ga je v zadnji komunikaciji namenil prihajajočemu modelu: FUV – Ferrari Utility Vehicle. Slednje bi lahko pomenilo višje nameščeno kupejevsko karoserijsko obliko s samomorilskimi vrati (dvokrilnimi vrati, ki se odpirajo v nasprotni smeri), med govoricam pa smo lahko zasledili tudi ugibanja o arhitekturi iz aluminija ter izvedbah z motorjem V8 ali s hibridnim pogonom.

Pričakovanja o natančnejših informacijah so v veliki meri vezana na začetek naslednjega leta, ko naj bi znamka predstavila svoj strateški načrt za naslednjih pet let.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Jalopnik. Foto: Avtomobilizem.com. )

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova arhitektura za električno gnane Audije in Porscheje
Mazdina koncepta na salonu v Tokiu