Novice

Prenova prinaša Opel Mokki dodaten X

Opel bo svojo prodajno uspešnico, športno uporabno Mokko, na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil v prenovljeni obliki. Skupaj s kozmetično revitalizacijo pa model dobiva tudi novo označbo, saj se bo po novem imenovala Mokka X.

Oplova Mokka že od prihoda na trg leta 2012 niza uspeh za uspehom, kar potrjuje tudi več kot 500.000 naročil tega modela, ki se po vsej Evropi uvršča med najbolj priljubljene v svojem razredu. V letošnjem letu doživlja prvo večjo kozmetično prenovo, ki prinaša na sprednjem delu drugačno masko v obliki krila ter novo grafiko sprednjih in zadnjih žarometov LED. Kupcem bosta na voljo še dve novi karoserijski barvi – »Safran« oranžna in »Lava« rdeča.

V notranjosti armaturna plošča povzema linije nove Astre. Preurejen je tudi sredinski del, v katerega je umeščen 7- ali 8-palčni zaslon na dotik (odvisno od opreme) sistema Infotainment nove generacije.

Po uvedbi 1,6-litrskega dizelskega motorja (81 in 100 kW) bo ponudbo pogonov zdaj dopolnil še 1,4-litrski turbomotor z neposrednim vbrizgom. Agregat, ki je bil pred kratkim premierno predstavljen v novi Astri, bo v Mokki X na voljo v različici s 110 kW (150 KM) in sistemom Start/Stop, šeststopenjski avtomatski menjalnik pa bo moč prenašal prilagodljivemu štirikolesnemu pogon.

Prenovljena Mokka X bo ponujala med dodatno opremo tudi sistem prilagodljivih LED žarometov, ki nadomeščajo dosedanje ksenonske, ter izboljšan sistem varnostno asistenčnih sistemov z imenom Opel Eye. Tako kot nova Opel Astra je tudi Mokka X že ob začetku prodaje po želji na voljo z vsemi osebnimi storitvami Opel OnStar. Poleg tega lahko kupci Mokke X izbirajo med dvema različicama sistema za informacije in razvedrilo IntelliLink – s funkcijo Apple CarPlay ali Android Auto,

Mokka X bo svetovni javnosti predstavljena že čez mesec dni na ženevskem salonu, na trgu pa naj bi se pojavila v začetku poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford v boju za profitabilnost v Evropi ukinja modele in zmanjšuje število zaposlenih
Nova generacija Michelinove pnevmatike Pilot Sport