Novice

Nova knjiga o slovenskem avtomobilskem športu

Avtomobilistični novinar Gregor Pavšič je v samozaložbi izdal drugo nadaljevanje knjige Usodna strast, v kateri se osredotoča na slovenski avtomobilski šport.

Predstavitev knjige, ki sovpada s 40-letnico nekdanjega relija Saturnus (14.-15. oktober 1978), je obiskalo veliko legend različnih generacij slovenskega dirkanja, med njimi Romana Zrnec, Brane Küzmič, Silvan Lulik, Vojko Podobnik, Andrej Vidic, Slavko Komel, Aleš Črnivec, Drago Zonta, Mitja Holynski, Janez Milavec, Darko Peljhan, Samo Valant, Andrej Jereb, Aleks Humar, Rok Turk in drugi.

Avtor Gregor Pavšič se je v svoji prvi knjigi Usodna strast, ki jo je izdal leta 2012, posvetil avtomobilskemu reliju na globalni ravni, njeno nadaljevanje pa na 352 straneh pripoveduje o strasti avtomobilskega dirkanja, ki že desetletja navdušuje veliko Slovencev in Slovenk. Ob predstavitvi je pojasnil: »Glavni namen knjige je pojasniti, zakaj ta šport kljub neizbežno visokim stroškom, zahtevanemu času in energiji navdušuje toliko ljudi. Tudi dirkači težko pojasnijo, zakaj jih ta adrenalin kot nekakšna nevidna sila priklene nase in drži v tesnem primežu. Avtomobilski šport je nekaj posebnega in tudi iz vidika psihologije in medčloveških odnosov zelo kompleksnega. Skupno 15 poglavij te knjige torej odgovarja na številna vprašanja in predvsem tisti bolj laični javnosti poskuša predstaviti lepoto tega športa.«

Avtomobilizem.com (Vir: Gregor Pavšič. Foto: Uroš Modlic.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche potrdil še prihod karavanskega Taycana
Magneti Marelli ne bo več del skupine FCA