Novice

Magneti Marelli ne bo več del skupine FCA

Skupina Fiat Chrysler Automobiles se je odločila za prodajo svoje enote za proizvodnjo delov Magneti Marelli, ki prehaja pod okrilje japonskega podjetja Calsonic Kansei.

Lahko bi rekli, da so se Italijani odpravili na izlet z Nizozemske na Japonsko, saj so se po relativno sveži odločitvi o prestrukturiranju in osnovanju krovne družbe MM Srl, pri skupini FCA odločili, da prižgejo zeleno luč japonskemu proizvajalcu avtomobilskih delov. Družba Calsonic Kansei, ki je v lasti investicijske družbe KKR, bo s poslom v vrednosti 6,2 milijarde evrov prevzela podjetje Magneti Marelli. To je obenem prva odmevnejša poslovna odločitev, ki jo je potrdil novi izvršni direktor Mike Manley, ki je na tem položaju nadomestil pokojnega Sergia Marchionneja. Posel je bil sklenjen z namenom ustanovitve enega največjih proizvajalcev delov za avtomobilsko industrijo ter v sledenju lažjega obvladovanja stroškov.

Novo družbo, ki naj bi se imenovala Magneti Marelli CK Holdings, bo vodil Beda Bolzenius, trenutno izvršni direktor podjetja Calsonic Kansei. S sedežem na Japonskem in prometom preko 15 milijard evrov naj bi bili v samem vrhu neodvisnih dobaviteljev delov in komponent za avtomobilsko industrijo. Brez izgube delovnih mest načrtujejo na področju Italije ohraniti prisotnost blagovne znamke Magneti Marelli, koncern FCA pa namerava z novoustanovljeno družbo skleniti večletni sporazum o dobavah.

Ermano Ferrari, izvršni direktor podjetja Magneti Marelli, je ob tej priložnosti poudaril, da združitev obema podjetjema omogoča razširitev poslovanja s poudarkom na razvoju in prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News, FCA. Foto: Magneti Marelli, Calsonic Kansei.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova knjiga o slovenskem avtomobilskem športu
Nadomestni deli. Katerega?