Novice

Porsche potrdil še prihod karavanskega Taycana

Nemci še naprej postopno spuščajo v javnost podrobnosti o čisto prvem električno gnanem Taycanu.

Tokrat so nam dokončno in uradno zagotovili, da se bo limuzinski izpeljanki Taycana pridružila še izpeljanka s tako imenovanim športnim zadkom (sportsback).

Ker nam v tem trenutku niso povedali nič več kot samo to, ostaja prostor za špekulacije ali bo Taycan s športnim zadkom, podobno kot pri Panameri, različica za strogo cestno uporabo Sport Turismo, ali pa bo ta, po vzoru konceptnega Mission E Cross Turismo, vsaj na pogled pripravna tudi za kakšen izziv po neurejenih podlagah.

Ne glede na končno izbrano zasnovo modela je jasno, da bo gnana z enako naprednim in zmogljivim 800-voltnim pogonskim sklopom kot limuzinski brat ter imela več kot 500-kilometrski doseg.

Posledično v tem trenutku ni znan niti točen prihod novinca na tržišče. Pesimistična napoved, ki je glede na običajne strategije vpeljevanja novih modelov na tržišče bolj verjetna, pravi, da se bo limuzini pridružil približno leto dni po njeni premieri. Vsi neučakani si seveda želijo, da bi bili obe različici predstavljani istočasno, a tej možnosti ne pripisujemo prav velikih možnosti.

Zelo ponosno pa Nemci sporočajo tudi, da bo zagon proizvodnje Taycana v njihovi tovarni v Zuffenhausnu zagotovil delo dodatnim 1.200 delavcem. Taycan »nekaj« Turismo pa še dodatnim 600.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Narejeno v Nemčiji: Oplovih 120 let
Nova knjiga o slovenskem avtomobilskem športu