Novice

Nova Mercedes-Benzova terenska legenda bo še bolj prestižna

Nova generacija Mercedes-Benzovega legendarnega terenca razreda G, ki bo svojo premiero doživela naslednje leto na avtomobilskem salonu v ZDA, bo postala še bolj luksuzna. Pri najstarejši avtomobilski znamki na zemeljski obli so zaenkrat pokazali zgolj njegovo notranjost, v kateri je moč uzreti marsikateri element iz razredov E in S.

Terenski razred G, ki je bil v nespremenjeni obliki na trgu vse od leta 1979 in je veljal za enega najdražjih vozil z zvezdo (verzije AMG), naslednje leto dobiva svojega naslednika. A še preden bodo pri Mercedesu pokazali njegovo zunanjost, ki seveda ne bo predstavljala prav nobene oblikovne revolucije, so razkrili prve slike njegove notranjosti, ki se ponaša z več prestižnimi elementi kot do sedaj.

Novi razred G bo sicer nudil tudi več notranjega prostora, pri čemer se lahko pohvali z 38 milimetri več kolenskega prostora na zadnji klopi ter dodatnimi 150 milimetri spredaj. Obenem bodo potniki deležni še bolj radodarno odmerjenega prostora za ramena (38 mm spredaj in 27 mm zadaj) ter v predelu komolcev (68 mm spredaj in 56 mm zadaj). Ostali elementi so poznani že iz razreda E in S, med njimi sta še najbolj opazna že poznana 12,3-palčna zaslona pred voznikom, notranjost pa bo ozaljšana z obilico prestižnih materialov, kjer ne bo manjkalo niti Nappa usnje in pravi aluminij.

Novi razred G bo doživel svetovno premiero meseca januarja prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Nova Mercedes-Benzova terenska legenda bo še bolj prestižna"


Firediver
6 leta 4 meseci nazaj

Se pravi, da zunanjost ostane čisto enaka kot doslej? So najbrž vsa sredstva in vse oblikovalce zaposlili z interierjem tako, da za zunanjoszt ni ostalo – nič!

Tattoo-
6 leta 4 meseci nazaj

Legende se pač ne spreminja!

Firediver
6 leta 4 meseci nazaj

…maš prav, legende se samo še facelifta do onemoglosti…

 
Več kot 100.000 dobavljenih elektrificiranih vozil BMW v letu 2017
V 2018 z izvirnim avtomobilskim koledarjem Alpra Design