Novice

Več kot 100.000 dobavljenih elektrificiranih vozil BMW v letu 2017

O električnih in hibridnih avtomobilih sicer dosti govorimo in pišemo, a so na cestah še vedno relativno redki. Mejnik 100.000 dobavljenih elektrificiranih avtomobilov znamke BMW v letošnjem letu je še en dokaz, da se to spreminja.

V skupini BMW so očitno odločni, da obljuba dela dolg, zato so s toliko večjim zadovoljstvom medijem sporočili novico, da so v letošnjem letu presegli mejnik dobavljenih 100.000 elektrificiranih avtomobilov, v skladu z napovedmi v začetku leta. Posebej veliko povpraševanje po elektrificiranih modelih vozil BMW je bilo prisotno na zahodnoevropskem in ameriškem trgu.

V čast dosežku so sedež podjetja BMW Group, “štirivaljnik” na severu Münchna, za en večer spremenili v svetlobno instalacijo v podobi baterij.

Harald Krüger, predsednik upravnega odbora podjetja BMW AG, je v izjavi za javnost povedal: „Svoje obljube vedno izpolnimo. Ta 99 metrov visok simbol osvetljuje pot v dobo električne mobilnosti. Prodaja 100.000 elektrificiranih avtomobilov v enem letu je pomemben mejnik, toda za nas to predstavlja zgolj začetek. Od uvedbe vozila BMW i3 2013 naprej smo svojim strankam dostavili več kot 200.000 elektrificiranih avtomobilov, do leta 2025 pa bomo svojim strankam ponudili 25 elektrificiranih modelov vozil. Ta uspeh nam je omogočila naša zgodnja usmerjenost v električno mobilnost – in električna mobilnost bo tudi v prihodnje moje merilo za naš prihodnji uspeh.“

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
AC-Mobil s spremembami v vodstvu in novostjo znamke Mitsubishi
Nova Mercedes-Benzova terenska legenda bo še bolj prestižna