Novice

V 2018 z izvirnim avtomobilskim koledarjem Alpra Design

Aleksander Praper, oblikovalec in ustvarjalec ekskluzivnih avtomobilskih avtomobilskih koledarjev Alpra Design, je našel navdih za 24. izdajo v skrivnostih nočne vožnje.

Unikatni koledar Alpra Design za prihajajoče leto prikazuje diskretno osvetljene karoserije konceptov, ki se premikajo skozi skrivnostno noč. Naklada je omejena na 777 enot, vsak izvod pa je ročno podpisan in oštevilčen. Kot simbol dobrih medčloveških odnosov je Aleksander v vsako kartonsko škatlo ob koledar tudi letos dodal štiri poštne kartice z enakimi motivi.

Koledarji so edinstveni, saj predstavljajo avtorjevo vizijo avtomobilov prihodnosti, so torej nevtralni ter ne delajo reklame nobeni obstoječi znamki. Kot takšni ponujajo alternativo za vse, ki imajo radi avtomobile ter spoštujejo oblikovanje in estetiko.

Aleksander je o tematiki koledarja za leto 2018 med drugim zapisal: “24. koledar Alpra Design navdih črpa v mojem veselju do vožnje in glasbe. Še posebej ponoči, ko od okolice ostanejo le obrisi in je malo prometa, se lahko vsa koncentracija prenese v vožnjo ter uživanje v zvokih motorja in/ali glasbe. Avtomobil se giblje skozi nočno modrikasto črnino le blago osvetljen, dovolj, da ga vešče oči prepoznajo, a še vseeno skrivnosten. Če bi tokratni koledar opisal z dvema skladbama enega najboljših pevcev, Roy Orbisona, bi bila to naslova ‘I drove all night’ in ‘She’s a mystery to me’. Skrivnostno nočno vožnjo na koledarju uprizarja 12 unikatno oblikovanih avtomobilov – od majhnih avtov, preko športnih terencev, limuzin, kupejev in kabrioletov, do superšportnikov.”

Več o koledarju Alpra Design za leto 2018 lahko preberete na tej povezavi.

Avtomobilizem.com (Vir in slike: Alpra Design.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova Mercedes-Benzova terenska legenda bo še bolj prestižna
Prenova Jeepovega srednje velikega »Indijanca«