Novice

Nova Octavia RS iV bo osrednji element na Škodinem razstavnem prostoru v Ženevi

Čehi so izkoristili zadnjih nekaj dni do odprtja letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi ter poslali v medmrežje še en video posnetek čisto nove Octavie RS iV.

Čeprav ta prikaže kar nekaj podrobnosti, je zaradi hitrosti menjav posameznih prikazov večina avtomobila še vedno uspešno zakrita. Je pa res, da delček s priklopljenim polnilnim kablom potrjuje, kar že dolgo vemo: da bo nova Octavia RS iV pravzaprav priključni hibrid.

Poleg videa so končno tudi uradno potrdili glavne podatke o pogonskem sklopu. Tega tvorita 1,4-litrski agregat ter 85-kilovaten elektromotor, ki bosta razvijala skupno sistemsko moč 180 kW oziroma 245 KM ter 400 Nm navora. Te motorne zmogljivosti bodo več kot dobrodošle, saj bo avto v zadku vozil s sabo dodatno maso v obliki baterije. Ta bo s 13-kilovaturami omogočala 55 kilometrov vožnje zgolj na elektriko. Glede na to, da je Volkswagen ravno tako za Ženevo že potrdil prihod tako Golfa GTI kot tudi Golfa GTD, je jasno, da bo tudi Octavia RS na voljo tudi v klasično gnanih izpeljankah z bencinarjem oziroma dizlom v nosu, a ju v Ženevi ne pričakujemo, saj bi verjetno pobrali pozornost hibridni različici.

 

Poleg Octavie RS iV bodo Čehi v Švico pripeljali tudi običajno različico priključno hibridne Octavie iV. To bo gnal mehansko identičen pogonski sklop kot žene različico RS, s to razliko, da bo tu skupna sistemska moč omejena na 150 kW (204 KM) in 350 Nm navora.

Za vse, ki menijo, da mali Škodin Kamiq še ni dovolj terenski, bo v Ženevi predstavljena izpeljanka Scoutline. To bodo zaznamovale matirano črne obrobe blatnikov ter, po navedbah Škode, robustne srebrne karoserijske aplikacije. Dodatki naj bi mu, skupaj z bodisi 17- ali 18-palčnimi kolesi, dajali dodaten avanturističen značaj. V kabini primakne Kamiqu tretma Scoutline še specifične okrasne letvice, aluminijaste obloge stopalk, kromirane dodatke na prezračevalnih šobah in posebne Scoutline prevleke sedeže, izdelane iz zračne tkanine ThermoFlux in mikrovlaken. Ne manjkata seveda niti v usnje odeta volanski obroč in prestavna ročica menjalnika.

Paket opreme Scoutline bodo Čehi ponudili z vsemi motornimi opcijami Kamiqa.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagnova hitra trojica premierno v Ženevi
Ženevski avtomobilski salon odpovedan