Novice

Nova Opel Mokka bo shujšala do 120 kilogramov

Opel je v zaključni fazi razvoja čisto nove Mokke. Ta bo poleg črke X v imenu izgubila tudi do 120 kilogramov lastne mase.

Ko bo Opel zamenjal Mokko, bosta ostala v njegovi ponudbi le še dva modela, osnovana na tehniki General Motorsa: Astra in Insignia. Prehod Mokke na PSA-jevo platformo CMP pa s sabo prinaša še druge novosti kot samo shujševalno kuro.

Prva je, da bo model s tem izgubil možnost izbire štirikolesnega pogona, saj bo Mokka po novem samo še spredaj gnana. Zato je pa na drugi strani pridobila opcijo baterijsko-električne različice Mokka-e. Kot smo omenili, bo s preklopom na PSA-jevo platformo CMP shujšala do največ 120 kilogramov, druge tehnične podatke novinke pa Opel zaenkrat drži zase, približno tako sramežljivo, kot skriva detajle njene podobe pod maskirnimi nalepkami.

Ker so na platformi CMP osnovani tudi nova Opel Corsa, Peugeota 208 in 2008 pa DS 3 Crossback, je moč z veliko gotovostjo napovedati tudi pogonske različice nove Mokke. Te bodo tvorili, poleg že omenjene električne izpeljanke, še opcije s trivaljnimi turbobencinarji ter enim 1,5-litrskim turbodizlom. Menjalniki bodo šeststopenjski ročni ali osemstopenjski samodejni klasične zasnove.

Nemci pravijo, da izpostavljajo predserijske prototipe novinke izčrpnim testiranjem, med katerimi pilijo tudi zadnje malenkosti posameznih podsklopov. Kot rezultat tega obljubljajo, da bo nova Opel Mokka sila okreten in odziven mali cestni terenec, ki bo zagotavljal veliko zabave med vožnjo.

Nemci bodo zagnali njeno proizvodnjo v sklepnem delu letošnjega leta, v prodajne salone pa naj bi zapeljala v začetku leta 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BYD evropskemu trgu namenja še poslovno limuzino
Ford Explorer PHEV končno tudi v Evropi