Novice

BYD evropskemu trgu namenja še poslovno limuzino

Pri avtomobilskem proizvajalcu BYD se očitno pripravljajo za osvajanje Evrope, saj naj bi za to regijo predstavili še električno limuzino Han EV.

Limuzina s pridihom prestiža naj bi bila v letošnjem juniju prvič predstavljena na Kitajskem, kmalu zatem pa naj bi razkrili tudi različico, ki se bo v Evropi prodajala poleg križanca Tang EV600. Pri zasnovi električnega modela Han EV naj bi pri kitajskem avtomobilskem proizvajalcu upoštevali želje in potrebe kupcev iz Evrope, saj so lastnosti avtomobila želeli  čimbolj približati modelom evropske proizvodnje.

V novi električni limuzini naj bi prvič uporabili nove baterije s tehnologijo Blade, ki naj bi imele ob visoki zmogljivosti boljši izkoristek prostora ter večjo odpornost na poškodbe. Pogonski sklop naj bi v odvisnosti od konfiguracije sestavljal en ali dva električna motorja z največjo močjo do 363 kW in 680 Nm navora (neuradni podatki), kar naj bi omogočalo pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 3,9 s ob predvidenemu dosegu okoli 605 km z enim polnjenjem. Baterijo naj bi bilo moč napolniti v razponu od 30 do 80 odstotkov v 30 minutah.

Oblikovalci so pri zasnovi zunanjosti uporabili novi oblikovalski jezik znamke, poimenovan EV Dragon Face, ki združuje elemente kitajske tradicije s sodobnimi evropskimi smernicami, prestižnost notranjosti pa poudarja uporaba kvalitetnih materialov ter vrsta sodobnih sistemov. V tem modelu naj bi BYD prvič predstavil tudi novi inteligentni asistenčni sistem DiPilot, ki je sposoben sprotnega učenja in podpira tehnologijo 5G.

Limuzina BYD Han EV naj bi se uvrščala v razred poslovnih limuzin, okvirna cena pa naj bi se gibala med 45.000 in 55.000 evri.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express, Carscoops. Foto: BYD.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Je vodik primernejši za gospodarska vozila kot osebna?
Nova Opel Mokka bo shujšala do 120 kilogramov