Novice

Nova Volkswagnova naložba v proizvodnjo baterij

Podjetje je s formalno slovesnostjo ob začetku gradnje njihove prve tovarne baterijskih celic Salzgitter oznanilo tudi nastanek novega podjetja PowerCo.

V sporočilu za javnost so med drugim zapisali, da nameravajo s partnerji v podjetje PowerCo do leta 2030 vložiti več kot 20 milijard evrov kot podlago za dejavnost, ki naj bi zaposlovala več kot 20.000 ljudi ter dosegala letno prodajo preko 20 milijard evrov.

PowerCo bo na ravni skupine prevzel odgovornost za globalno proizvodnjo baterij v celotni verigi, od raziskav do pridobivanja surovin in na koncu recikliranja, hkrati pa naj bi se posvečali projektom, kot so sistemi za shranjevanje energije.

 

Pri Volkswagnu so že večkrat ponovili, da bo proizvodnja zadostne količine baterij za napajanje avtomobilov daleč največji izziv prehoda k električnim vozilom, zato so se nanj pripravili s podrobnim načrtom za izgradnjo tovarn skupne kapacitete 240 GWh do leta 2030. Tovarna Salzgitter naj bi kot prva med njimi delovala kot predloga za vse naslednje obrate ter postavljala standarde glede trajnostne vzdržnosti in inovacij.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot e-Expert Hydrogen združuje električni pogon z napredno tehnologijo vodikovih gorivnih celic
Prenovljena Toyota Higlander tudi za evropske kupce