Novice

Nova zbirka oglaševalskih dosežkov za Super Bowl LII

Nedeljska najpomembnejša tekma v sezoni ameriškega nogometa je tudi letos pritegnila številne oglaševalce, med katerimi pomembno mesto zasedajo proizvajalci avtomobilov.


Veliko tekmo sta letos na U.S. Bank stadionu v Minneapolisu (Minnesota) odigrali moštvi Philadelphia Eagles in New England Patriots, ki sta se v finalu srečali že leta 2004 v Jacksonvilleu (Florida), ko je bilo bolj uspešno moštvo iz Foxborougha. Stadion v Minneapolisu je finale gostil drugič v zgodovini, zmago pa so tokrat prepričljivo odnesli Philadelphia Eagles.

Prenos je letos prevzela mreža NBC, ki je za 30-sekundni spot na 52. izdaji Super Bowla zahtevala precej nad lansko tarifo 5 milijonov ameriških dolarjev. NBC ima v primerjavi s Foxom in CBS-om prednost, da so zakupili tudi prenos Zimskih olimpijskih iger ter oglaševalcem ponudili pakete, kar naj bi jim po lastni oceni prineslo skupaj vsaj milijardo ameriških dolarjev prihodkov iz oglaševanja. Cena predvajanja 30-sekundnega spota je znašala 7,7 milijonov ameriških dolarjev, kar pa očitno ni pretirano zmotilo naročnikov.

Za vas smo tudi letos pripravili izbor avtomobilističnih domislic v podobi oglasov.

FCA – Jeep

Hyundai Kona

Kia Stinger

Lexus LS 500

Mercedes-AMG

Ram

Toyota

Avtomobilizem.com (Vir: AdWeek. Video: proizvajalci.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nova zbirka oglaševalskih dosežkov za Super Bowl LII"


mrtwelvetrees
6 leta 2 meseci nazaj

Par je dobrih, ostalo pa brez idej… sploh oglas za Kono…

 
Do dirkalnika z Adrifundom
Drznejši Ford Ka+