Novice

Nove podrobnosti prihajajočega Mercedes-Benzovega razreda S

Pri znamki Mercedes-Benz se skrbno pripravljajo na razkritje enega njihovih najpomembnejših modelov v ponudbi. Tako počasi odgrinjajo tančice s podrobnosti njihove admiralske ladje ter skrbijo za neprespane noči inženirjev v Münchnu in Ingolstadtu.

Potem ko so se prve slike kolikor toliko odkrite nove generacije razreda S že pred časom pojavile na spletnih straneh, je sedaj proizvajalec pokazal prvo skico, ki razkriva sprednji del. Povsem v skladu s pričakovanji bo šlo pri seriji W223 več ali manj za oblikovno evolucijo, pri čemer sprednji del zaznamujejo ožji in vitkejši žarometi. Precej več razburjenja bo prinesla njegova notranjost, ki bo dodobra digitalizirana in prečiščena.

O tehničnih značilnostih prihajajočega razreda S so pri Mercedes-Benzu zaenkrat še skrivnostni, znano je zgolj to, da se bodo vsi agregati ponašali s hibridno tehnologijo. Tako bi se lahko pod motornim pokrovom znašla trilitrski V6 agregat s tehnologijo blagega hibrida (367 KM) ter štirilitrski V8 biturbo bencinski motor (490 KM). Pričakovati pa je moč tako priključno-hibridno verzijo, kakor tudi strupeno AMG z 12-valjnim šestlitrskim agregatom (630 KM).

Novi razred S, ki naj bi po besedah proizvajalca predstavljal pravo tehnološko čudo, bodo proizvajali v povsem novem obratu v Sindelfingnu, iz katerega bo prihajal tudi povsem električno gnani model EQS.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Nove podrobnosti prihajajočega Mercedes-Benzovega razreda S"


pskoda
1 mesec 18 dni nazaj

Materijale so pobral iz dinosa
Vsaj po slikah je tako videti in še en stol jim je ostal viška

Firediver
1 mesec 18 dni nazaj

Na maski manjka “kamionska” trikraka zvezda! Saj vemo, da so Kitajci usekani na to.
Tisti nišan na pokrovu motorja je premajhen, nič ga niso povečali glede na dosedanje modele.

cashy
1 mesec 19 dni nazaj

Nad notranjostjo na prvi pogled res nisem navdušen, bolj razočaran. Z vso digitalizacijo samo poudari odsotnost prestiža, ki bi takemu avtu pristojal…

frgo
1 mesec 18 dni nazaj

eh saj to je v osnovi itak mišljeno za Kitajce… samo pogledaš konkurenčni bmw 7 in x7 pa je vse jasno

 
Andy Palmer nič več na čelu Aston Martina
Nemško zvezno sodišče je odredilo odkup spornih dizelskih Volkswagnov