Novice

Prve slike Mercedesove admiralske ladje

Na spletu so se pojavile prve slike nove generacije najbolj imenitnega Mercedesovega modela v ponudbi, ki dodobra razkrivajo tudi njegovo notranjost. Novi razred S, ki se bo pojavil na cestah še v letošnjem letu, bo dodobra digitaliziran ter znotraj v veliki meri spominjal na ameriški Tesla S.

Sedma generacija Mercedes-Benzovega razreda S (kodna oznaka W223), ki je v avtomobilskem svetu sinonim prestiža in imenitnosti, se počasi razkriva. V Mercedesovih salonih naj bi se pojavil koncem letošnjega leta, sicer pa je model zasnovan na novi platformi MRA, pri čemer se bodo prav vse verzije ponašale s hibridno tehnologijo (blagi ali priključni hibrid).

Še preden so pri proizvajalcu iz Stuttgarta razkrili novo generacijo modela, ki svoje rivale išče v BMW-jevi seriji 7 in Audiju A8, pa so se na spletu znašle prve fotografijo dokaj razkritega predserijskega vozila. Po pričakovanjih zunaj povzema linije njihovih najnovejših limuzin (CLA, CLS), kar se še najbolj opazi na zadnjem delu. V notranjosti pa bo ponudil pravcato revolucijo za samo znamko s povsem digitalnim okoljem, ki v veliki spominja na Teslino (npr. z osrednjim pokončnim zaslonom).

Na svoj način pa so ga napovedali tudi pri Daimlerju, kjer je viden v videu, v katerem Ola Källenius pozdravlja vračilo delavcev v proizvodne obrate Wörth in Sindelfingen.

Novi razred S naj bi se dokončno razkril jeseni, kasneje pa bo na voljo tudi najbolj imenitna verzija z oznako Maybach.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Motor Authority.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Prve slike Mercedesove admiralske ladje"


3 leta 11 meseci nazaj

Kaj je s temi ozkimi in širokimi zadnjimi lučmi, po možnosti zgoraj povezanimi z lajšto? A je to kak nov zakon, da morajo biti zadnje luči takšne, ali je vsem zmanjkalo domišljije in samo kopirajo? O notranjosti je sploh škoda izgubljati besed, tole je katastrofa. Razen s ceno tale S (in še marsikak drug Mercedes) nima več prav veliko skupnega z žlahtnostjo in prestižem.

frgo
3 leta 11 meseci nazaj

nahitro sem mislil, da gre za kak nov korejski model samo za kitajsko… vsekakor pa ni dvoma, kje bo glavni trg

whitee
3 leta 11 meseci nazaj

Waaaat? kva je to z notranjostjo? Tak ko bi gledal avtomobile iz teme “Kitajci”

srcnik
3 leta 11 meseci nazaj

Zunanjost je na prvi pogled ok, notranjost je pa wtf? kaj so integrirali kuhinjski pult za boljše počutje sovoznice? 😀

 
Volvo načrtuje vstop med prestižne z električnim XC100
Novi Citroën Ë-Jumpy ponuja rešitev za mobilnost v urbanih središčih