Novice

Nove podrobnosti prihajajočega Volkswagna Transporter

Nova generacija gospodarskega modela Transporter bo uradno predstavljena septembra, pred tem pa nam pri nemški znamki postopoma razkrivajo nove podrobnosti.

Pri družbi Volkswagen gospodarska vozila se pripravljajo na predstavitev nove generacije gospodarskega modela Transporter, ki bo ob sodobnih tehnoloških pripomočkih ponujala več prostora v notranjosti v primerjavi z odhajajočo, šesto generacijo tega modela.

Volkswagen Transporter new gen_ (1)Večji v vseh pogledih

Pri nemški znamki novo generacijo modela Transporter predstavljajo kot občutno večjo in daljšo v primerjavi s predhodnikom, na kar kažejo tudi predstavljene mere. Osnovna različica z medosno razdaljo 3,1 m in dolžino 5.050 m dobiva dodatnih 14,6 cm in je 12,8 cm širša, na račun večjih dimenzij pa bo tovoru namenjenega 5,8 kubičnega metra prostornine. Model z daljšo medosno razdaljo (3,5 m) bo na voljo z dolžino 5.450 m in bo v različici z višjo streho ponujal 9 kubičnih metrov tovornega prostora, naložiti pa bo možno največ 1,33 tone tovora. Kljub večjim dimenzijam z 11,8-metrskim obračalnim krogom ohranja okretnost in omogoča vleko prikolic z največjo maso 2,8 tone.

Volkswagen Transporter new gen_ (7)Sodobnejša notranjost v različnih konfiguracijah

Novi Transporter bo na voljo z največ šestimi sedeži in z elegantnejšo ali bolj robustno izvedbo notranjosti in notranjih oblog. Podajanju informacij bo namenjena digitalna instrumentna plošča z zaslonom velikosti 12 palcev v kombinaciji s 13-palčnim sredinsko nameščenim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema z različnimi možnostmi povezljivosti. Nova je tudi zasnova volana, upravljanje funkcij preko tipk na volanu pa bo po zaslugi novih gumbov lažje tudi z rokavicami. V odvisnosti od izvedbe bo na voljo vrsta različnih priključkov – od USB-A in USB-C do 12- in 230-voltnih vtičnic, ki bodo pri priključno-hibridni različici omogočala priklop naprav z najvišjo močjo 2,3 kW.

Široka paleta pogonskih sklopov

V novi generaciji modela Transporter bodo kupci lahko izbirali med dizelskimi motorji z močjo 81 kW (110 KM), 110 kW (150 KM) in 125 kW (170 KM) ter priključno hibridnim pogonskim sklopom z močjo 171 kW (233 KM). Baterijsko gnane električne različice bodo na voljo z močjo 85 kw (116 KM), 100 kW (136 KM), 160 kW (218 KM) ter 210 kW (286 KM), podatkov o dosegu pa zaenkrat še ne razkrivajo.

Po trenutnih načrtih naj bi s prodajo nove generacije modela Transporter pričeli konec letošnjega leta, cene pa naj bi se v Nemčiji pričele pri 36.780 evrih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Okrogla obletnica Audija 50
Elon Musk zavrnil navedbe Reutersa