Novice

Volkswagen Transporter T7 na prvih uradnih fotografijah

Volkswagen je ponudil prvi pogled na novo generacijo gospodarskega modela Transporter, ki nastaja v sodelovanju s Fordom in naj bi vstopil na trg spomladi prihodnje leto.

Nemški avtomobilski proizvajalec je v krajšem predstavitvenem video posnetku razkril (sicer še vedno zamaskirano) podobo nove generacije modela Transporter. Podobno kot aktualna generacija, bo tudi sedma generacija na voljo v številnih konfiguracijah, ki bodo zadostile potrebam uporabnikov.

Na Fordovi osnovi

Čeprav se novi Volkswagen Transporter T7 na prvi pogled (razen velikosti seveda) ne razlikuje bistveno od modela Multivan, pa njegove osnove ne predstavlja Volkswagnova platforma MQB, temveč Fordova platforma, na kateri temelji novi Transit Custom. Pri Volkswagnu obljubljajo, da bo novi Transporter na voljo s široko paleto pogonskih možnosti, ki poleg dizelskih motorjev vključujejo še priključno-hibridne in baterijsko gnane električne pogonske sklope.

Volkswagen Transporter new gen_ (5)Pravi Transporter za vsakogar

Nova generacija modela Transporter se postavlja ob bok potniškima in bolj družinsko orientiranima modeloma Multivan in ID.Buzz ter dopolnjuje Volkswagnovo ponudbo tega segmenta. Pri nemški znamki obljubljajo pravo izvedenko za vsakršne potrebe, saj naj bi bil na voljo v različnih konfiguracijah dolžine in višine, pa tudi v kombinirani izvedbi ter izvedbi z dvojno kabino in kesonom. Pričakujemo pa lahko tudi potniško različico Caravelle.

Po besedah člana uprave družbe Volkswagen Gospodarska vozila Larsa Krausa imajo z novim Transporterjem tehnološko napredno izbiro za potrebe profesionalcev, v kombinaciji z ostalimi modeli tega segmenta po bodo še naprej kupcem ponujali vozila v skladu z njihovimi potrebami in željami. S pobiranjem prvih prednaročil za novo generacijo modela Transporter naj bi v Nemčiji pričeli še pred koncem letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor1. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault v prodajo delnic Nissana
Porsche Slovenija: zaključujejo leto izzivov in se pripravljajo na nove