Novice

Novi C4 Cactus tudi z električnim pogonskim sklopom

Pri francoskem Citroënu bodo čez dve leti predstavili povsem novo generacijo njihovega predstavnika kompaktnega segmenta, pri kateri bo na voljo tudi izključno električno gnana različica. C4 Cactus EV bo tako prvi Citroënov velikoserijski model, ki se bo ponašal s tovrstnim pogonskim sklopom.

Citroënov posebnež v avtomobilskem razredu, kjer kraljujejo Golf, Megane in podobni, je na trgu že od leta 2014. Letos je doživel prvo konkretnejšo kozmetično prenovo, že čez dve leti pa naj bi dobil svojega naslednika. Zaenkrat je znano le to, da bo nova generacija nastajala na najnovejši koncernski modularni platformi CMP (Common Modular Platform), ki so jo zasnovali skupaj s kitajskim Donfengom. Na omenjeni arhitekturi bosta hkrati nastala tudi prihajajoča koncernska modela Peugeot 208 in Opel Corsa, pri čemer je tovrstna platforma še posebej prilagojena električnim ali hibridnim pogonskim sklopom.

In če povsem odmislimo model C-Zero, bo ravno novi C4 Cactus predstavljal prvo velikoserijsko Citroënovo vozilo, s katerim želijo pričeti Francozi z množično elektrifikacijo njihove modelne palete. Druga generacija Cactusa naj bi oblikovni navdih iskala v konceptu Cxperience, ki so ga predstavili pred dvema letoma, posebno pozornost pa naj bi namenili notranjemu ambientu.

Povsem novega Cactusa bodo Francozi predstavili leta 2020, še pred tem pa bodo pokazali svetovni javnosti dva nova konceptna modela (Ženeva 2019).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Novi C4 Cactus tudi z električnim pogonskim sklopom"


Ivan36
5 leta 5 meseci nazaj

“Povsem novega Cactusa bodo Francozi predstavili leta 2020” malo kasno bo.

 
Palisade bo največji Hyundajev križanec
Ironija dizelskega paradoksa