Novice

Palisade bo največji Hyundajev križanec

Pri največjem avtomobilskem proizvajalcu na korejskem polotoku so sporočili, da se bo njihov prihajajoči križanec, v katerem bo prostora celo za osem sedežev, imenoval Palisade. Svetovno premiero bo doživel 29. novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Pri Hyundaju so tako dokončno potrdili govorice izpred parih mesecev, da bo njihov največji športno uporabni križanec Palisade. Z njim nadomeščajo podaljšano različico modela Santa Fe, pri nas poimenovano s predpono »Grand«, prvenstveno pa bo namenjen ameriškemu trgu. Preko luže bo iskal konkurenco v modelih s tremi sedežnimi vrstami, kot so Ford Explorer, Honda Pilot, Toyota Highlander, Nissan Pathfinder, Mazda CX-9, Volkswagen Atlas ter nenazadnje tudi v koncernskem dvojčku Kia Telluride.

Novi Hyundajev križanec naj bi se oblikovno v veliki meri naslanjal na koncept HDC2 (na sliki), ki so ga predstavili na letošnjem avtomobilskem salonu v domačem Busanu. Ostale tehnične značilnosti zaenkrat še niso znane, razkrili pa naj bi jih že čez dobrih 14 dni na salonu v Kaliforniji.

Model Palisade bo sicer eden od dveh povsem novih modelov, ki jih bo pričel korejski proizvajalec prodajati v naslednjem letu, a so glede drugega modela še precej skrivnostni.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Združevanje podjetij Car2Go in DriveNow
Novi C4 Cactus tudi z električnim pogonskim sklopom