Novice

Novi Chery na uradnih skicah

Kitajska znamka Chery, ki se bo letos predstavila na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, je poskrbela za prve oblikovalske skice prihajajočega kompaktnega športno uporabnega modela.

Prodor kitajske znamke na globalne trge je trenutno verjetno najbolj logičen prav z novimi modeli križancev, zato pri Cheryju pred nastopom pod frankfurtskimi žarometi skrbijo za naraščanje zanimanja javnosti – med drugim tudi s skicami zaenkrat še neimenovanega modela (interna oznaka M31T), ki naj bi odražal evolucijo znamkine oblikovalske filozofije Life in Motion (Življenje v gibanju).

Navdih za oblikovanje naj bi našli v naravi, med bolj izrazite poudarke pa spadajo ostra kromirana vodoravna letvica na prednjem delu, kromirana obroba odbijača, stranskih stekel in letvica pragov, žarometi v tehniki LED ter ozke zadnje luči, ki jih povezuje kromirana črta. Širok kolotek in velika kolesa naj bi izražala samozavest.

“Svetovna premiera našega novega kompaktnega SUV-a označuje začetek našega pristopa k evropski prodaji z novo linijo modelov,” je izjavil Ray Bierzynski, izvršni podpredsednik znamkinega centra za raziskave in razvoj v Šanghaju, ter dodal: “Vsi prihajajoči modeli v naslednjih letih bodo opremljeni z značilnim oblikovanjem, na uporabnika osredotočeno tehnologijo, elektrificiranimi pogoni in naprednimi varnostnimi elementi.”

Novi modeli znamke Chery, ki jih bodo pripravili pri proizvajalcu, bodo namenjeni evropskemu in ostalim globalnim trgom. Očitno so se odločili za preverjen scenarij, saj so med drugim napovedali, da bodo v Evropi vzpostavili svoj novi oblikovalski in razvojni center, kar naj bi še pospešilo načrte za globalno širitev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Chery.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljeni Volkswagen Golf Sportsvan z asistenco za zastoje in posodobljeno paleto motorjev TSI
Bo Borgward predstavil novodobno Isabello?