Novice

Prenovljeni Volkswagen Golf Sportsvan z asistenco za zastoje in posodobljeno paleto motorjev TSI

Kompaktni enoprostorec se bo v osveženi izvedbi premierno predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu

Med poglavitne oblikovne novosti sodijo preoblikovana odbijača, novi halogenski žarometi z dnevnimi lučmi LED, zamenjava ksenonskih žarometov z žarometi v tehniki LED ter serijske zadnje luči LED, ki jih dopolnjuje razširjena ponudba aluminijastih platišč (v velikostih od 16-18 palcev) ter osvežena paleta barv lakov. V notranjosti so uporabljeni novi dekorativni elementi, tekstilne prevleke in usnjeni sedeži.

Na področju sodobnih tehnologij pri proizvajalcu izpostavljajo radijsko-navigacijski sistem Discover Pro z 9,2-palčnim zaslonom, ki ga je mogoče upravljati tudi z gestami. S Volkswagnovo aplikacijo Media Control prihaja vmesnik za pametne mobilne naprave, ki potnikom omogoča upravljanje številnih funkcij info-zabavnega sistema Discover Media ali Discover Pro. Volkswagen v prenovljenem Golfu Sportsvan uvaja paket storitev Security & Service za klic v sili,ob okvari oziroma za naročanje servisnih posegov.

Med nove asistenčne sisteme v ponudbi Sportsvana spadajo sistem za prepoznavanje pešcev (sestavni del sistema Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili), asistenca za zastoje (delno avtomatizirana vožnja z ustavljanjem in speljevanjem do hitrosti 60 km/h), sistem Emergency Assist, najnovejša generacija parkirnega sistema Park Assist in proaktivnega sistema za zaščito potnikov ter asistenca Trailer Assist (vključno s sistemom Park Assist), ki olajšuje vzvratno vožnjo s prikolico.

Pri Vokswagnu Sportsvan proizvajalec omogoča izbiro med tremi bencinskimi motorji TSI ter dvema dizelskima motorjema TDI. Dva zmogljivejša motorja TSI sta opremljena z aktivnim upravljanjem valjev, ki po potrebi izključi dva od štirih valjev ter s tem zmanjša porabo in emisije.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

 

Mnenja uporabnikov

12 komentarjev za "Prenovljeni Volkswagen Golf Sportsvan z asistenco za zastoje in posodobljeno paleto motorjev TSI"


wildbliw
6 leta 7 meseci nazaj

Kaj so šli spreminjati armaturko in sprednji del notranjosti ali se je vrinila ena slika sem, ki zraven ne paše (Tiguan?) Meni osebno je mnogo bolj všeč notranjost od Sportsvana, kot Tiguana ali Tourana.

robertos_664
6 leta 7 meseci nazaj

mislim, da je prva slika notranjosti napačna, ostale so ok..

Polo78
6 leta 7 meseci nazaj

Dobro opremljen (vsaj 17 col in highline oprema) niti ni dolgočasen – s slednjim bi se strinjal za kak osnoven model s 15-kami in rad-kapami na njih. Sicer pa ni namen tovrstnih vozil jemati sapo z obliko oz. kakorkoli drugače skrbeti za ne-dolgočasje. Aduti so povsem drugje, samo tega zopet nekateri ne bodo nikoli razumeli…

Locher
6 leta 7 meseci nazaj

Dokler ne napišeš in argumentiraš teh adutov, je tvoj post čisto prodajanje megle. 😉

P.S.: kako si ti dober, ker razumeš!

wildbliw
6 leta 7 meseci nazaj

Ura in pol lahkotne vožnje v službo. Na delu bom spočit in poln energije. Zelo močan argument! Ko se odpraviš na dopust s “tono” prtljage pride 500 l prostora močno prav. Poseben predalček imamo za ključe, poseben za drobiž, osebne izkaznice imajo svoje reže tik ob armaturki, v vratnih krilih so v žepih razširitve za 1,5 litrske plastenke, pod sedeži so tudi predali, na zadnjih 3 mizice s vdolbino za kozarce, … Avto pa je izredno tih tudi pri visokih hitrostih.

Nekdo bo rekel, da ima tudi konkurenca to. Res je! Ampak kombinacijo vsega z razmeroma razumno ceno pa je težko najti.

Firediver
6 leta 7 meseci nazaj

Koliko dolgočasni so šele ljudje, ki postanejo čisto “fajhtni”, ko zagledajo to dolgočasnost..in potem te še prepričujejo, da je to vrhunec trenutnega oblikovanja..še malo, pa jim bom začel verjeti, ampak samo iz usmiljenja!

Tattoo-
6 leta 7 meseci nazaj

Tebe pa očitno VAG (VW) fejst nervira, da moraš v vsaki novici o VAG pametovati…

Firediver
6 leta 7 meseci nazaj

Ne VAG, ampak ljudje, ki ga imajo za boga…

pskoda
6 leta 7 meseci nazaj

Z to dolgočasno kiblo bodo zaslužili več, kot vsi mi skupaj na tem forumu

wildbliw
6 leta 7 meseci nazaj

Kar pomeni, da je tako dobro zasnovana, da to lahko. Ima pa vsak na tem svetu možnost biti boljši.

Tommaazz
6 leta 7 meseci nazaj

Kera dolgočasna kibla…zeeeh

uros11
6 leta 7 meseci nazaj

Za ljudi, ki ne potrebujejo avtomobila, da jim ne bi bilo dolgčas.

 
Oplove zvezde v Frankfurtu
Novi Chery na uradnih skicah