Novice

Novi Nissan Navara poleg osveženega videza dobiva tudi paleto novih tehnologij

Nova generacija poltovornjaka temelji na dolgoletnih izkušnjah na eni strani ter aktualnih oblikovalskih trendih in zadnjih dosežkih tehnologije na drugi.

Nissan razkriva nov poltovornjak Navara, ki prinaša izboljšan nivo varnosti, udobja in vozniških užitkov ter ob vsem tem še naprej zagotavlja vzdržljivost, zanesljivost ter možnost vsestranske uporabe. Zasnovan je ob pomoči več kot osemdesetletnih izkušenj znamkinih inženirjev na tem področju in še naprej izraža Nissanovo predanost sodobnim tehnologijam. Nissanov poltovornjak, ki se pod imenom Navara trži na naši strani Atlantika, se bo na področju Mehike in Južne Amerike prodajal pod imenom Frontier, čeprav se pod enakim imenom v Kanadi in ZDA prodaja drug model.

Novi Nissan Navara že na prvi pogled deluje drzno, stilski detajli zunanjosti pa so zasnovani na način, ki poudarja robustnost in pripravljenost na delo tudi v težjih pogojih. Sprednji del zaznamujejo nova, bolj mogočna maska in reže hladilnika, videz pa zaokrožijo tehnološko naprednejši sprednji žarometi. Navara ima na podlagi ojačane zadnje osi večjo nosilnost in večjo prostornino tovornega prostora, ki bo lažje dosegljiv na račun stopnice, vgrajene v zadnji odbijač. Prvič bo pri tem modelu opcijsko na voljo paket opreme PRO-4X, ki bo namenjen ljubiteljem avantur in izraža še bolj atletski videz, poudarjen s črnim emblemom, črno sprednjo masko in ročaji vrat ter s strešnimi letvami in črnimi 17-palčnimi platišči s terenskimi pnevmatikami.

Za večjo varnost bo poskrbela vrsta varnostno-asistenčnih sistemov v sklopu tehnologije Nissan Intelligent Mobility, vključno s pametnim opozorilnim sistemom na trčenje, ki spremlja stanje pred in za vozilom, sistemom za zaviranje v sili ter sistemom štirih kamer, ki vozniku omogočajo dober pregled okolice vozila. Novost je tudi nadzorni sistem terenske vožnje, ki ob vklopljenem štirikolesnem pogonu in počasnejši vožnji omogoča pregled nad morebitnimi ovirami na poti.

Značilnosti pogonskih sklopov pri Nissanu zaenkrat uradno še ne razkrivajo, najverjetneje pa bo Navara na voljo z dvema izvedenkama 2,3-litrskega dizelskega štirivaljnika (120 kW/163 KM, 425 Nm in 140 kW/190 KM, 450 Nm) v kombinaciji z 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjsko avtomatiko.

S prodajo naj bi najprej začeli letos decembra na Tajskem, kmalu zatem pa naj bi sledil še prihod na ostale trge.

Avtomobilizem.com (Vir: Nissan, Carscoops. Foto in video: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi RS e-Tron GT ima zapleten hladilni sistem
Bentley s prvim električnim modelom leta 2025