Novice

Novi Peugeot 3008 je postal čistokrvni športni terenec

Peugeotov model 3008, ki smo ga do sedaj označevali za enoprostorca, se je z novo generacijo dokončno prelevil v čistokrvno športno uporabno vozilo. Z njim si želijo pri francoski znamki odrezati malce večji kos prodajne pogače v rastočem segmentu križancev.

Nova generacija Peugeota 3008 se je dokončno razkrila, prvič pa si jo bo od blizu moč ogledati na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu. Najnovejši Peugeotov SUV, ki bazira na novi  platformi EMP2, se oblikovno naslanja na koncept Quartz in deluje precej bolj dinamično, kot do sedaj. Z dobrodušno odmerjenim medosjem (2.675 mm) velja za enega prostornejših avtomobilov v tem razredu (od 520 do 1.580 litrov praznine v prtljažniku), pri čemer se lahko pohvali tudi z večjimi merami v primerjavi s predhodnikom (4,45 x 1,84 x 1,62 m). Terensko naravnanost kaže tudi s precejšnjo oddaljenostjo podvozja od tal, ki lahko znaša do 22 centimetrov.

Pri Peugeotu so že pred časom pokazali njegovo notranjo arhitekturo s posodobljeno armaturno ploščo i-Cockpit, ki deluje s svojimi digitalnimi zasloni (12,3- ter 8-palčni) na moč moderno in prečiščeno. Kupcem bo na voljo precejšen izbor info-zabavnih ter varnostno-asistenčnih pripomočkov (10-zvočniški sistem Hi Fi francoskega proizvajalca Focal, kamere za ogled okolice, radarski tempomat, zadnja generacija parkirne asistence, vse možne povezljivostne funkcije, ipd).

Pod motornim pokrovom bo moč najti 1,2-litrski bencinski agregat PureTech (130 KM) ter 1,6-litrski THP (165 KM), med dizli pa 1,6-litrski BlueHDI (100 in 120 KM) ter dvolitrski (150 in 180 KM), pri čemer bodo na voljo tako 6-stopenjski ročni kot tudi 6-stopenjski avtomatski menjalniki ter seveda tudi štirikolesni pogon.

Novi 3008 bo prišel v avtomobilske salone kmalu po svetovni premieri, ki bo meseca oktobra v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Novi Peugeot 3008 je postal čistokrvni športni terenec"


DS_2009
7 leta 11 meseci nazaj

Od kje vam informacija, da bo na voljo štirikolesni pogon?

DS_2009
7 leta 11 meseci nazaj

Hvala! Se pravi da ga v kombinaciji z zgoraj navedenimi motorji ne bo moč dobiti. Škoda.

 
V Velenju zmaga Hrvata Šebalja, Peljhan zopet mojstrsko
Renault predstavlja daljšo izvedenko Scenica