Novice

Konceptno vozilo Peugeot Quartz, crossover brez primere za izjemna občutja

Od leta 2009 tržna znamka potrjuje svoj vodilni položaj v razredu crossoverjev. S konceptom Quartz predstavlja novo vizijo tega tržnega razreda. To konceptno vozilo združuje oster izraz nove generacije športnih terenskih vozil in svet najzmogljivejših izvedenk znamke.

Uporabljeni športni oblikovalski prijemi so nekaj povsem novega, tako navzven kot v potniškem prostoru, po zaslugi spektakularnega dizajna in inovativnih materialov: bazalt, digitalno tkan tekstil, patinasto usnje …

Quartz ima vozniško mesto i-Cockpit, ki je v celoti posvečeno vozniku. Po zaslugi tega kokpita voznik lahko obvlada vseh 500 KM pogonskega sistema, ki so ga razvili v oddelku Peugeot Sport, ter krmiljeno podvozje.

Ultra športen crossover

Peugeot Quartz izraža svoj športen, robusten in močen stil že na prvi pogled. Karoserija športnega terenskega vozila in potniški prostor limuzine se v izklesanem dizajnu zlivata v eno.

Odlično lego na cesti razkriva sprednji del, širok 2,06 m, ter 305 milimetrov široke pnevmatike. Za optimalno učinkovitost so luči izdelane iz optičnih modulov z diodami LED. Žarometi brez stekla so podčrtani s svetlobnim nizom, ki se pri strani izteguje iz karoserije in reže zračni tok. Emblem leva je na sredini prednje okrasne maske, okrašene z motivom šahovnice, ki se spreminja glede na položaj opazovalca.

S profila iztegnjene linije izražajo vso dinamičnost konceptnega avtomobila. Nad aluminijastimi 23-palčnimi platišči s pnevmatikami znamke Continental se pnejo zaobljeni loki blatnikov. Previsa sta kratka, da je vseh 4,50 m dolžine lahko v polni meri posvečenih potnikom. Toda tudi mehanika ima svoje mesto pod dolgim pokrovom motornega prostora z odprtinami za lažji dovod zraka. Električno zložljiva stopnica poudarja bok, katerega izdelava je našla navdih pri tekstilni konfekciji. Tesno oblikovan nabran material lokom blatnikov daje učinek velikosti.

Monoliten zgornji del potniškega prostora je videti, kot bi bil izdelan iz enega kosa, v katerega so bile vdelane različne funkcije. Kovinski loki držijo polikarbonatna stekla tesno na karoseriji. Karoserija je izklesana v natančnih ploskvah, v katere se lovi svetloba. Tudi silhueta vozila je obdelana na enak način, da celoten avtomobil zgleda kot mineral.

V smeri zadnjih blatnikov sta na zastekljeni strehi dva spojlerja, ki izboljšata aerodinamiko. Nameščena sta v smeri ostrega roba med obema barvnima odtenkoma avtomobila Quartz: spredaj je mineralno sive barve po navdihu kamene strele, od zadnjih blatnikov proti zadku pa mat črne barve z rdečimi dodatki.

Pozornost, ki je bila posvečena vsakemu posameznemu elementu, poudarja učinkovitost avtomobila Quartz. Kraki 23-palčnih platišč so tako tanki, kolikor še dovoljuje trpežnost materiala. Prekriva jih plast kompozitnega materiala. Poleg estetike je cilj tudi boljša aerodinamika ter hlajenje zavor po zaslugi odprtin za zrak, kar zagotavlja njihovo odpornost pred segrevanjem.

Potniški prostor iz inovativnih in učinkovitih materialov

Krilna vrata se odprejo zelo na široko – sprednja naprej, zadnja nazaj – kar omogoča izjemno enostavno vstopanje v vozilo. Ukinitev srednjega stebrička je bila mogoča po zaslugi novega proizvodnega postopka. Quartz je izdelan na konstrukcijski osnovi EMP2, na kateri je nameščena struktura iz kompozitnih materialov in lepljenih sten. Poleg tega, da je s to rešitvijo avtomobil lažji, je tudi zelo trden, kar je omogočilo ukinitev ojačitve strukture, za katero sicer služi srednji stebriček.

Vsi štirje potniki v vozilo vstopijo z uporabo zložljivih stopnic in takoj se prebudijo vsi njihovi čuti. Njihov pogled in dlani odkrijejo nepričakovane materiale, nekateri so naravni, drugi reciklirani.

Simbol avtomobila Quartz, ki združuje moč in lahkotnost, je bazalt, ki je bil uporabljen pri sredinski konzoli. Ta kamnina je nastala, ko se je magma izjemno hitro ohladila v stiku z elementi. Po vsem svetu ima enake lastnosti, kar omogoča lažjo oskrbo glede na posamezen ciljni trg. Tu je bazalt ostal neobdelan, kar ustvarja kontrast z ostalimi uporabljenimi materiali.

Quartz premierno uporablja tekstil, izdelan s postopkom digitalnega tkanja. Ta inovativni postopek omogoča izdelavo kompleksnih delov in kosov velikih dimenzij, ki jih je mogoče uporabiti takoj, ko zapustijo stroj. Ni jih treba rezati, zato ni odpadkov. Po drugi strani je ta tekstil izdelan iz poliestrske niti, ki je izdelana z reciklažo plastičnih materialov, kot so na primer plastenke. Dodatna odlika tega postopka je izdelava kosov ustrezne debeline, zaradi česar so kosi mehki in jih ni več treba podlagati s penasto maso.

V avtomobilu je uporabljeno tudi usnje. Za športen ambient so pod, stebrički in strop obdani v črno usnje, sedeži pa so iz patinastega svetlo rjavega usnja. Svetlo rjavo usnje je pridobilo patino na starem pohištvu ali oblačilih.

Dizajn zaokrožajo vrata, ki so bila izdelana iz kompozitnega materiala, z dodatki rdeče barve. Prepletena mreža črt ustvarja material z učinkom gibanja, ki stalno spreminja svoj videz.

i-Cockpit, posvečen vozniku

V potniškem prostoru imajo štirje potniki vsak svoj školjkast sedež za izjemno kakovost bivanja. Ogrodje sedežev je vidno in na njih so nameščeni štiritočkovni varnostni pasovi. Za udobje so sedala in naslonjala, ki so oblečena v patinasto svetlo rjavo usnje, nameščena na vidnem ogrodju.

Voznik v čvrstem oprijemu, ki kljubuje visokim zmogljivostim avtomobila, si prisvoji Peugeot i-Cockpit. Za maksimalno učinkovitost je kompakten volanski obroč našel navdih pri tekmovalnih modelih, ki imajo na volanu vgrajena stikala. Voznik z minimalnimi gibi upravlja smerne kazalce, različne načine delovanja in spreminjanje prestavnih razmerij. Visoko umeščena instrumentna plošča je izdelana v obliki velikega zaslona, ki ponuja različne nastavitve. V središču ima instrumentna plošča polikarbonaten zaslon, nameščen pod kotom 45°, ki omogoča prikaz dodatnih informacij z učinkom globine.

Na obeh straneh majhnega volanskega obroča in visoko nameščene instrumentne plošče je armaturna plošča obrnjena proti vozniku in mu ponuja enostaven dostop do klecnih stikal. Ko vklopi katerega od stikal, voznik lahko spremlja potovanje informacije po ustreznem optičnem kablu.

Športna mehanika

Poseben konceptni avtomobil Quartz potrebuje tudi izjemen motor. Pogonski sistem Full-hybrid Plug-in, ki razvije skupno moč 500 KM, sestavljajo motor z notranjim zgorevanjem in dva električna motorja.
Pod izklesanim pokrovom motornega prostora z značilno izboklino se nahaja motor 1,6 l THP 270, ki ga je razvil oddelek Peugeot Sport. Štirivaljni bencinski motor, ki je vgrajen s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, razvije 330 Nm navora in specifično moč skoraj 170 KM/l, kar je eden od najboljših rezultatov na svetu. Dodatno prednjo premo poganja še električni motor z 85 kW in z neposrednim odjemom moči. Ta motor med fazami upočasnjevanja polni 400-voltni akumulator, med prestavljanjem pa priskoči na pomoč motorju z notranjim zgorevanjem. Tudi na zadnji premi je vgrajen električni motor s 85 kW, ki služi za pogon vozila in ravno tako sodeluje pri polnjenju akumulatorja. Poseben sistem ESP upravlja porazdelitev zaviranja med vsa štiri kolesa, da zagotovi stabilnost vozila in optimalno polnjenje akumulatorja.

Ta sistem vozniku nudi tri različne načine delovanja. V načinu ZEV lahko vozilo prevozi do 50 km samo na električno energijo po zaslugi akumulatorja, ki ga je mogoče polniti po gospodinjski vtičnici. V načinu Route usklajeno delujeta motor z notranjim zgorevanjem ter sprednji električni motor, da zagotovita udobno vožnjo in maksimalno polnjenje akumulatorja med fazami upočasnjevanja. V zadnjem, tretjem načinu, poimenovanem Race, pri pogonu sodelujejo vsi trije motorji, ki poganjajo obe premi, opremljeni z diferenciali z zaporo. Ta konstrukcija tako omogoča porazdelitev navora med kolesa v odvisnosti od oprijema, ki ga posamezna kolesa imajo.

Da bi voznik lahko motor v polni meri izkoristil, je Quartz opremljen s posebno Macphersonovo prednjo premo in večtočkovno zadnjo premo, na kateri je vgrajen električni motor. Pnevmatsko vzmetenje omogoča samodejno prilagajanje razdalje med podvozjem in tlemi od 300 do 350 mm. To funkcijo upravlja sistem optičnega opazovanja ceste. Sistem, ki je opremljen s kamerami, povezanimi z navigacijskim sistemom, vnaprej predvideva vse spremembe v profilu vozne površine.

Konceptni avtomobil Quartz zbuja izjemna občutja. Zmogljivosti, natančna vožnja in intuitivnost se združijo za neprimerljiv užitek. Peugeot z avtomobilom Quartz predstavlja nov izraz vrhunske športnosti.

Vir: Peugeot

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Golf Sportsvan prejel nagrado “autonis” za najboljšo oblikovalsko novost 2014
Svetovna premiera v Hannovru: novi Opel Vivaro kombi