Novice

Novi Peugeot 508: v znamenju značaja

Peugeot je danes v Londonu predstavil pomembno posodobitev svoje velike limuzine iz avtomobilskega razreda D, s katero bo novi Peugeot 508 bolj kot kadarkoli poprej predložil tehten dokaz o prodoru znamke na trg vozil višjega cenovnega razreda. Novi Peugeot 508 se ponaša z novo okrasno masko, značilno za prihodnja vozila znamke, in je opremljen z najnovejšo opremo, kot so zaslon na dotik, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji oziroma funkcija za nadzor mrtvega kota. Zanj so na voljo tudi varčni in zmogljivi motorji Euro 6, kot je na primer 2,0 l BlueHDi 150 BVM6, katerega emisije CO2 dosegajo komaj 105 g/km in velja za najboljšo ponudbo tržnega razreda za to stopnjo moči. Javnosti bo predstavljen avgusta na prihodnjih avtomobilskih salonih v Moskvi in Chengduju, in zatem še na svetovnem avtomobilskem salonu v Parizu, njegova prodaja pa bo stekla v septembru 2014. S predstavitvijo novega Peugeota 508 znamka Peugeot dokazuje svojo pripadnost avtomobilskemu razredu D.

Peugeot 508 je bil javnosti prvič predstavljen leta 2010 na avtomobilskem salonu v Parizu, svojo komercialno kariero pa je začel z letom 2011, in s tem potrdil prisotnost znamke v tržnem razredu velikih limuzin, ki neprekinjeno poteka že več desetletij. Prvotno sta bili na voljo limuzinska in karavanska izvedenka, katerima se je leto kasneje pridružila še tretja odločno inovativna karoserijska različica. Po zaslugi serijsko vgrajene tehnologije HYbrid4, ki je na voljo tudi za limuzino, je Peugeot 508 RXH čisto nekaj posebnega: njegova “all-road” lega na cesti, večnamenska uporabnost in okoljevarstvene zmogljivosti so v svetu avtomobilizma čisto nekaj edinstvenega.

Peugeot 508, ki je okronal Peugeotov izbor vozil “8”, ki je najmlajši v njeni zgodovini, pooseblja ambicije blagovne znamke z vidika izboljševanja palete izdelkov, zahtevnostne stopnje kakovosti in še večje uveljavitve njene podobe širom celega sveta. Vozilo, ki ga proizvajajo v Franciji in na Kitajskem, je bilo od lansiranja do danes prodano v skoraj 370.000 primerkih. In ravno na Kitajskem, ki je z letom 2013 postala največji trg modela Peugeot 508, se sedaj realizira skoraj 36 % prodaje.

Novi Peugeot 508 dodatno poudarja kakovostne lastnosti, ki so bile prepoznane že na samem začetku prodaje, kar velja tako za stil, bogato in sodobno opremo kot tudi za dinamične zmogljivosti.

Izrazitejši stil zunanjosti za še bolj intenziven značaj

Stil prejšnjega Peuga 508, v katerem se je prepletala eleganca, je nakazoval na vzdržljivo vozilo z brezhibno zasnovano kakovostjo. Peugeotovi oblikovalci so na podlagi teh kakovostnih lastnosti zasnovali vozilo, ki je še bolj tehnološko napredno, zmogljivo in karakterno.

Prenovljena okrasna maska je najpomembnejši stilski element novega Peugeota 508. Umeščena je nekoliko bolj vertikalno in odslej na sredini vsebuje Peugeotov simbol leva, s čimer več kot očitno spominja na slavne predhodnike iz serije 5. Poleg tega daje prednjemu delu novega Peugeota 508 veliko bolj samozavestno in prestižno podobo, ki bo uvedena pri prihodnjih modelih blagovne znamke.

Za prednji del je značilen tudi visoko tehnološko izpopolnjen sklop prednjih žarometov, dnevnih luči, smernih kazalnikov in prednjih meglenk 100 % LED. Vizualno prepoznavna osvetlitev – v obliki vejice pri limuzini in izvedenki SW oziroma krempljev pri različici RXH – z dnevnimi lučmi, ki so serijsko vdelane v odbijač, je hitro prepoznavna in izraža karizmo novega Peugeota 508.

Kar pa zadeva prednja žarometa, njune majhne dimenzije in izpopolnjeno strukturirane leče poudarjajo prepoznaven in tehnološko dovršen vidik vozila.

Pokrov motornega prostora je bil preoblikovan in ima bolj horizontalne linije, tako da vse tri karoserijske različice umešča med vozila visokega razreda, pri limuzini pa izboljša ravnovesje med prednjim in zadnjim delom.

Limuzinska različica ima tudi veliko bolj strukturiran zadnji del z oblikovno prenovljenim odbijačem, po katerem ga ločimo od izvedenke s pokrovom prtljažnika, istočasno pa poveča njegovo zaščitniško funkcijo.

Pri limuzini so bile preoblikovane tudi zadnje luči, ki so odslej bolj horizontalne kot prej, gledano od strani ali neposredno od zadaj. Opalno rdeča črta v sklopu luči v obliki treh krempljev zagotavlja hitro prepoznavnost in tehnološko dovršen učinek.

Bogatejša tehnološka oprema za več modernosti

Tudi notranjost se je precej spremenila. Na armaturni plošči je odslej 7-palčni zaslon na dotik, ki na intuitiven način združuje večino funkcij vozila. Posledično je na sredinski upravljalni plošči nekaj manj gumbov, v konzoli pa je na voljo nov zaprt predal.

Bogato opremljena in visoko izpopolnjena instrumentna plošča, ki je nameščena pred voznikom, spominja na kakovostne zapestne ure. Poleg nje se nahaja prosojni zaslon za prikaz podatkov o vožnji in informacij za vodenje v barvah, ki jih voznik razbere s poklopnega dimljenega zaslona.

Kakovost uporabljenih materialov, kar velja tako za dekorativne dodatke kot tudi za oblazinjenje, kakovostna oprema in skrbno dodelana končna obdelava nemudoma umestijo novega PeugeotA 508 med moderna in elegantna vozila.

Ta razkošen svet avtomobila združuje plemenitost in tehnologijo s številnimi sistemi za udobje in varnost. Tu velja omeniti prostoročni dostop in zagon, električno parkirno zavoro, pomožno enoto dolgih luči, samodejno klimatsko napravo s štiripodročno regulacijo, sistem Hi-Fi znamke JBL … Tej opremi je treba prišteti še dve novi funkciji: nadzor mrtvega kota in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji, ki sliko v barvah predvaja preko zaslona na dotik.

Novi Peugeot 508 se ponaša tudi z izboljšanimi možnostmi za komunikacijske povezave. Vozilo uporablja novo generacijo povezljivih storitev na osnovi tehnologije mobilnega interneta: Peugeot Connect Apps. Po zaslugi ergonomske oblike zaslona na dotik je dostop do aplikacij enostaven, njihova uporaba pa intuitivna. Voznik ima informacije na razpolago v realnem času, kar mu olajša vsakodnevno vožnjo: prosta parkirna mesta v neposredni bližini, cena goriva na bližnjih bencinskih servisih, prometne informacije, vremenska napoved, turistične informacije iz vodiča Michelin ali Trip Advisor, imenik in pa tudi aplikacija Coyote (odvisno od države).

Intenzivnejši užitki v vožnji za večjo dinamičnost in učinkovitost

Po zaslugi njegovega vzmetenja je vožnja s Peugeotom 508 prijetna in varna. Po zaslugi prednje preme z dvojnim trikotnim vodilom z ločenim premnim sornikom (pri zmogljivih dizelskih motorjih) oziroma preme pseudo Mc-Pherson pri ostalih izvedenkah in večtočkovne zadnje preme novi Peugeot 508 nudi izjemno ravnovesje med udobjem in lego na cesti.

Za ta izbor vozil so na voljo bencinski in dizelski motorji zadnje generacije.

Med bencinskimi motorji je za novega PeugeotA 508 na voljo nov motor Euro 6, 1.6 l THP 165 S&S, ki se vgrajuje skupaj s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali pa je opremljen z novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom EAT6. Nov motor s 165 konjskimi močmi, ki bo nadomestil motor 1,6 l THP 156 Euro5, je omogočil znižanje emisij CO2 na 129 g/km (šeststopenjski ročni menjalnik), medtem ko so pri prejšnji generaciji znašale 144 g/km.

Za vse dizelske motorje bo od lansiranja novega Peugeota 508 dalje na voljo tehnologija BlueHDi.

Tako motor 2,0 l BlueHDi 150 s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, katerega emisije CO2 tako pri limuzini kot tudi izvedenki SW dosegajo komaj 105 g/km, velja za najboljšo ponudbo tržnega razreda za to stopnjo moči. Podobno je tudi nov motor 2,0 l BlueHDi 180 z menjalnikom EAT6 za limuzinsko izvedenko pridobil homologacijo z emisijami CO2 111 g/km, s čimer ponuja enega izmed najboljših razmerij med močjo in porabo goriva v tem tržnem razredu.

Tehnologija HYbrid4, ki do danes ostaja edinstvena ponudba v tem tržnem razredu, je bila seveda prenesena tudi v limuzino in izvedenko RXH. Zahvaljujoč pestri ponudbi vozil Peugeot 3008, 508 in 508 RXH, si je znamka priborila celo drugo mesto med prodanimi hibridnimi vozili v Evropi. Dizelski motor z notranjim zgorevanjem 2,0 l HDi s 163 konjskimi močmi in elektromotor/generator s 37 konjskimi močmi, ki je povezan z zadnjimi kolesi, lahko delujeta izmenično ali istočasno in na uporabniku povsem transparenten način. Štirje razpoložljivi načini vožnje (ZEV, 4WD, Sport in Auto) zagotavljajo vozniku udobno uporabo in povsem novo izkušnjo v vožnji. In varčnost je s tem zagotovljena: Peugeot 508 HYbrid4, za katerega so bile homologirane emisije CO2 v vrednosti 85 g/kg in povprečna poraba 3,3 litre/100 km, s čimer v svojem tržnem razredu ponuja najboljše vrednosti emisij CO2 in porabe goriva.

Novega Peugeota 508 proizvajajo v mestu Rennes za evropski trg in v obratu Wuhan za Kitajsko. Prodaja bo v raznih evropskih državah stekla 10. septembra 2014, na Kitajskem pa bo novi Peugeot 508 lansiran v januarju 2015.

Vir: Peugeot

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW z islandsko geotermalno energijo zmanjšuje emisije CO2
Nova Ford Fiesta z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost s 140 KM

Več vsebin

Testi

Dobrodošli v kraljestvu leva

Peugeot 508 RXH 2.0 BlueHDi 180